Online adás
2018. december 14. Péntek - Szilárda napja van

További 51 milliárd forintot fordít a kormány a határok védelmére

2017. november 09.
További 51 milliárd forintot fordít a kormány a határok védelmére

A Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium 51 milliárd forintot kap határvédelemre az év végéig - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón, aki elmondta: azért kapja a két tárca ezt a forrást, hogy Magyarország továbbra is Európa és a világ egyik legbiztonságosabb országa maradhasson, és megvédhessék az országot az illegális bevándorlóktól.

A múlt heti gazdasági kabinet legfontosabb feladata volt, hogy a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium számára újabb forrásokat nyisson meg – mondta mai budapesti sajtótájékoztatóján Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

 

 

„A bevándorlási hullám további kezelésének érdekében 51 milliárd forintot biztosítunk december 31-éig. A Belügyminisztérium számára 39 milliárd forintot teszünk hozzáférhetővé és a Honvédelmi Minisztérium számára pedig 12 milliárdot nyitunk meg. Ahhoz, hogy Magyarországon a jelenlegi helyzetet és állapotot fenn tudjuk tartani, ami azt jelenti, hogy az országunkban 600-700 közötti az illegális bevándorlók száma, és eddig Magyarország határainál 1500-an próbálkoztak bejutni az idei esztendőben, ahhoz hogy ezt a biztonságos helyzetet fenn tudjuk tartani, hogy Magyarország Európa és a világ egyik legbiztonságosabb országa tudjon maradni, hogy az országot az illegális bevándorlóktól meg tudjuk védeni, ennek érdekében mozgósítottuk ezeket az anyagi forrásokat” – fogalmazott Lázár János.

 

 

Nem csökkenhetnek a kárpátaljai magyarok jogai - fogalmazta meg elvárását a Miniszterelnökséget vezető miniszter a 103. Kormányinfón, aki közölte: úgy szeretnék lefolytatni a vitát a magyar-ukrán viszonyrendszerben, hogy az együttműködés lehetősége megmaradjon. Megjegyezte: arra kéri az unióba törekvő országot, hogy tartsa be azt a szokást, miszerint, ha egy kisebbségnek már megvolt egy joga, az maradjon is meg.

 

 

A tárcavezető reagált arra is, hogy Gyurcsány Ferenc a határon túli magyarok szavazati jogának megvonását vetette fel. Lázár János a határon túli szervezetek egységes véleménye mellett állt ki, és szembeállította, hogy a volt miniszterelnöknek 2003-2004 óta problémája van a határon túli magyarokkal, míg a határt áttörő illegális bevándorlókat szívesen látja.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: