Online adás
2018. december 14. Péntek - Szilárda napja van

Szebb, gyorsabb és pontosabb az új Tüdőgondozó

2017. november 14.
Szebb, gyorsabb és pontosabb az új Tüdőgondozó

A betegek és az orvosok is elégedettek a megújult Tüdőgondozóval. Az épület 21. századi körülményeket biztosít a pácienseknek, az új digitális röntgen felvételei pedig a különféle programok segítségével részletesebb képet adnak, így pontosabb diagnózist tesznek lehetővé. Rövidültek a betegutak is, hiszen a létesítmény önálló maradt a korház területén belül. Saját recepcióval rendelkezik, itt történik a betegfelvétel.

 

Az intézmény új digitális röntgent is kapott, amelynek képén sokkal részletgazdagabb a megvizsgálható terület. A szakorvosoknak lehetőségük van nagyítani is, így bizonyos részleteket sokkal korrektebben tudnak megvizsgálni. 

 

 

A Hódmezővásárhelyi Tüdőgondozó Intézet a Szántó Kovács János utcai korszerűtlen létesítményből ez év októberében beköltözött a vásárhelyi kórház „E” épületébe. A megújult létesítmény új eszközparkjának a legnagyobb büszkesége ez a digitális képalkotásra alkalmas röntgen. 

 

 

„A legfőbb különbség a korábbi szűrővizsgálatok, illetve szakrendelés kapcsán, hogy itt egy digitális szűrőgép áll rendelkezésünkre, amit egy strukturális fejlesztés részeként a deszki kórház pályázata alapján kaphattunk meg. Olyan modern gép, amely a beteg számára sokkal részletesebb és sokkal biztonságosabb röntgenfelvétel, illetve vélemény adható” – mondta dr. Füzesi Edit, a Hódmezővásárhelyi Tüdőgondozó Intézet gondozóvezető főorvosa.

 

 

Az új berendezés azonnal olyan röntgenfilmet készít a betegről, amely valódi 21. századi értékelésre, összehasonlításra, illetve a telemedicina határain belüli továbbításra is lehetőséget ad.

 

 

A beruházás a deszki Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórháza és a vásárhelyi kórház közös projektjeként valósulhatott meg. A felújított épület teljes körű építészeti, gépészeti felújítást kapott, megújult az elektromos rendszer, és energetikai korszerűsítésen is átesett a létesítmény, amely 210 négyzetméter földszinti terület mellett 70 négyzetméter emeleti résszel is bővült. Itt kapnak helyet többek között a kiszolgáló helyiségek és a raktár is.

 

 

„A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ pályázott az épületre, lévén, hogy itt a kórház területén belül találtak egy kiválóan megfelelő épületet, és az épület teljes rekonstrukcióját ebből a pályázatból valósították meg. A berendezésre mi pályáztunk, azaz a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórháza, beleértve a digitális röntgent. Az összes többi orvosi műszer, bútorozás is ebből a pályázatból történt. A pályázati érték a mi részünkről körülbelül 70 millió forint volt és 100 millió fölötti a hódmezővásárhelyi kórház által ebbe invesztált összeg” – mondta dr. Bálint Beatrix, a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházának főigazgatója.

 

 

 

Az intézmény önálló recepcióval rendelkezik, itt történik a betegfelvétel, tehát aki ide érkezik, annak nem kell a központi betegirányítóba mennie, így csökken a várokozási idő. Óriási a különbség az intézet korábbi épülete és a mostani között, mondja Bíró Sándorné, aki hosszú évek óta jár a vásárhelyi tüdőgyógyászati szakrendelésre.

 

 

„Jártam oda rendszeresen, tüdőszűrésre is, illetve a tüdőproblémám miatt is, ráfért, hogy egy új helyet kapjon. Itt minden szép és tiszta, a tapasztalatom az, hogy a dolgozók is nagyon kedvesek, és a lehető leggyorsabban ránk kerül a sor” – mondta Bíró Sándorné.

 

 

Ebben a megújult intézményben kap helyet a tüdőszűrés, a tüdőgondozás, illetve a tüdőgyógyászati szakrendelés is.

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: