Online adás
2018. december 14. Péntek - Szilárda napja van

Több mint 20 fejlesztés valósul meg a Modern Városok Program keretében Vásárhelyen

2017. november 14.
Több mint 20 fejlesztés valósul meg a Modern Városok Program keretében Vásárhelyen

Összesen 22 nagyberuházás valósul majd meg Hódmezővásárhelyen a Modern Városok Programnak köszönhetően. A leglátványosabb projekt a 47-es út négysávosítása és a tram-train kivitelezése, de a programnak köszönhetően valósul meg a kórház további fejlesztése, illetve a tudásközpont megépítése, valamint két gimnázium felújítása is a városban. Mindezekről, valamint a minőségi otthoncsere program részleteiről tartott sajtótájékoztatót ma Hegedűs Zoltán alpolgármester.

Lendületes fejlődésen megy keresztül Hódmezővásárhely a Területi- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően. Az elmúlt négy évben eddig 165 milliárd forint érkezett a városba, de további nagyösszegű forrásokra lehet még számítani Hódmezővásárhelyen. Ezek közül kiemelt lehetőségeket kínál a Modern Városok Program, amely keretében 22 beruházás előkészítése vagy kivitelezése zajlik. Múlt hét pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amely az ehhez szükséges forrásokat is megjeleníti.

 

 

„Ez a 22 projekt meghatározó a város életében, hiszen Debrecen és Szeged között a 47-es út négysávosításától, egészen a Bercsényi Miklós Lövészdandár fejlesztéséig az élet minden területét érinti. Tartalmazza többek között az oktatásügyet, kultúrát és mindazokat a területeket az agrárképzéstől egészen az egészségügyig, amelyek fontosak a város számára” – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

 

Az alpolgármester többek között kitért az új könyvtár terveire is, amelynek részletei hamarosan megjelennek, de szó esett a Németh László Gimnázium, Általános Iskola bővítéséről is, amely tavasszal már el is indulhat. A Modern Városok Program kiemelt részterülete a tram-train és a laktanya fejlesztése is.

 

 

A fejlesztéssorozatban kiemelt szerepet tölt be a Magyarországon egyedülállónak számító minőségi otthoncsere program. A pénteki közgyűlés támogatta azt a rendeletet, amely által az önkormányzat lehetőséget biztosít a 10 emeletes szalagházakban élő, több mint 100 panellakás tulajdonos számára, egy minőségibb élettér megvalósítására.

 

 

„A program fontos pontja a lakhatási körülmények javítása. Mindez azokat célozza meg, akik leromlott műszaki és egyéb rossz állapotú épületben laknak. Jelen pillanatban a célterület a Csengettyű közi épület” - mondta Hegedűs Zoltán.

 

 

A támogatás lényege, hogy a város piaci áron megvásárolná az említett lakásokat, majd a szalagházban élők egy további, vissza nem térítendő támogatással családi házhoz, vagy egy modernebb lakáshoz tudnának majd jutni. Családi ház esetébenmaximum 12 millió forint támogatásról beszélhetünk, míg a lakások esetében a támogatás összege legfeljebb 10 millió forint értékű, amelybe beletartozhat a felújítás is. A közgyűlés arról is döntött, hogy ha kettő vagy több gyermekkel rendelkezik a költöző család, akkor plusz 15 százalékos hozzájárulást is kaphat. Minden lakást egyedi esetként kezel a városvezetés. Az érintettek hamarosan megkapják az erről szóló tájékoztatót. Jelen pillanatban 76 lakástulajdonos jelezte költözési igényét.  

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: