Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Szakképzési nyílt napot tartottak a város oktatási intézményei

2017. november 23.
Szakképzési nyílt napot tartottak a város oktatási intézményei

Szaktudással a siker útján címmel rendeztek Szakképzési Nyílt Napot ma Hódmezővásárhelyen. A program elsődleges célja a szakmák népszerűsítése, a fiatalok számára biztos megélhetést kínálva.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum évente több alkalommal mutatja be képzéseit nyílt napjain.

 

A mai egész napos rendezvénysorozatot nem az iskolák egyikében nyitották meg, hanem egy olyan helyen – az Elegance fodrász szalonban – ahol a diákok a szépészet szakmai fogásait magas szinten gyakorolhatják. Árva-Nagy Sándorné a HSZC főigazgatója szerint, a munkában szükség van a sikerre, ami új lendületet ad. Ehhez azonban meg kell tenni az oda vezető utat, erre kiváló lehetőség lehet egy jó szakma.

 

 

- Egy jól képzett szakmunkásra mindig szükség van, és ha módja és igénye lesz rá, tovább képezheti magát, eljuthat a diplomáig is, de ott van a kezében a biztos szaktudása, a munka szeretete, a biztonság, hogy akármi történik is, ő már tud valamit, ő meg tud élni a keze munkájából – Árva-Nagy Sándorné főigazgató.

 

 

A nyílt nap ünnepélyes megnyitójára ellátogatott Hegedűs Zoltán alpolgármester is, aki azt kívánta, minél több fiatal válasszon magának jó szakmát.

 

 

- 8-10 évvel ezelőtt a szülők abban gondolkodtak, hogy a gyereknek, ha boldogulni akar, akkor diplomára van szüksége. Ez egy néhány éve megváltozott. Most már az is látható, a jó szakmunkásért versenyt folytatnak a munkaadók és versenyeztetni lehet a béreket, versenyeztetni lehet a szaktudást. Ebben az új, megváltozott környezetben különösen fontos szerepet játszik Hódmezővásárhely gazdasági és társadalmi életében a szakképzési központ, amely igyekszik azt az igényt, amely a gazdaság részéről felmerül, maximálisan kielégíteni – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

 

Meszlényi Tamásné, az Elegance fodrászszalon tulajdonosa évek óta szoros együttműködésben dolgozik a szakképzési centrummal és a környékbeli iskolákkal. A folyamatosan fejlődő és korszellemet követő oktatóműhelyből számos sikeres tanuló került már ki.

 

 

- Olyan szakemberek kerültek ki a kezem alól, akik közül az egyik tanítványom az Euroskills tavalyi versenyén a harmadik helyezést érte el, tehát Európában a magyarországi fodrászkislány a harmadik helyen végzett. Van két tanítványom, aki a Szakma Kiváló Tanulója versenyen is maximális pontszámmal első helyezéseket értek el. Folyamatosan versenyekre készülünk. Néhány nap múlva Székesfehérváron a centrumok fodrászversenyére visszük tanítványainkat és az a nagy célom, hogy egyszer Vásárhelyen is legyen egy hasonló megmérettetés – fogalmazott az üzlet tulajdonosa.

 

 

Garai Dorina is itt tanul fodrászgyakornokként, célja, hogy évek múlva saját fodrászüzletét vezesse.

 

 

- Nagy érdeklődést mutatok a szakma irányába, ugyanis sok lehetőséget látok benne, alkalmazottként és saját vállalkozásban egyaránt. Nagyon sok versenyen tudjuk magunkat képezni, folyamatosan megyünk mi is ilyen versenyekre és itt, a gyakorlati helyen is képezhetjük magunkat, mivel megfelelő segítség is van erre – mondta Garai Dorina. 

 

 

A nyílt nap párhuzamosan több helyszínen kínált betekintést egyéb szakterületek képzéseibe is.Előadásokat hallhattak a diákok az intézmény kínálta lehetőségekről az Eötvös tagintézményben, a Corvinban pedig többek között a cukrászat, szakácskodás, vendéglátás, turisztika érdekességeit vázolták az érdeklődők számára.

 

 

-Cukrásznak jelentkeztem, két éve ide járok, a Sarokház Cukrászdában töltöm a gyakorlataimat, és azt tudom mondani, ez nagyon jó suli. A diákok és a tanárok is nagyon jófejek és aranyosak, csak ajánlani tudom az iskolát – mondta Gráfik Vivien.

 

 

Több szórakoztató program mellett a diákokat álláskeresési tanácsadással, a megfelelő önéletrajzírás alapjaival és jogi tanácsadással is segítették.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: