Online adás
2018. november 18. - Jenő napja van

Hegedűs Zoltán a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje

2017. december 06.
Hegedűs Zoltán a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje

Hegedűs Zoltánt, Hódmezővásárhely jelenlegi alpolgármesterét jelöli a Fidesz és a KDNP helyi szervezete az elhunyt Almási István városvezetői posztjára a február 25-ei időközi önkormányzati választásra - jelentette be ma Lázár János országgyűlési képviselő és politikai szövetségesei. 

Bemutatták a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét. A tapasztalat és a stabilitás, ez a két szempont, ami a jelölt kiválasztásánál szerepet játszott, hangzott el ma a Fekete Sasban. A Fidesz helyi elnöke dr. Havasi Katalin a mai sajtótájékoztatón felidézte Almási István emberi és vezetői erényeit, hangsúlyozva fájdalmas hiányát.   

 

 

„Meggyőződésem, emlékét akkor őrizzük méltóan, ha tovább megyünk azon az úton, amelyen Ő haladt, ha tovább folytatjuk azt a munkát, amelyen Ő haladt és ehhez a munkához megtaláljuk a megfelelő embert, vezetőt.  A Fidesz Magyar Polgári Szövetség olyan polgármester-jelöltet keresett, aki méltó elődjéhez. Akit jellemez a hűség, a lojalitás, kötelességtudat, aki Almási Istvánhoz hasonlóan kötődik az értékekhez, családhoz, közösséghez, városhoz, nemzethez, hazához. Olyan jelöltet keresett a Fidesz, aki méltó a hódmezővásárhelyiekhez, az identitásban gazdag, valódi értékekhez kötődő hódmezővásárhelyiekhez. Akinek személye garancia ahhoz a megkezdett városépítő munkához, amely az elmúlt évtizedeket és éveket jellemezte és töretlenül folytatódik tovább” – mondta dr. Havasi Katalin.

 

Ezen szempontok megfontolása alapján a Fidesz Magyar Polgári Szövetség taggyűlése egyhangú szavazással jelölte polgármesternek Hódmezővásárhelyen Hegedűs Zoltánt – hangsúlyozta a Fidesz helyi vezetője.

 

A Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezete is egyhangúlag választotta polgármester-jelöltnek Hegedűs Zoltánt, jelentette be Bálint Gabriella a párt helyi elnöke.

 

„Ő az a fiatalember, akit 2014-ben, az önkormányzati választásokkor polgármester úr utódjaként, helyetteseként jelölt meg. Így tudja most ellátni ebben a szomorú átmeneti időszakban az alpolgármesteri feladatokat polgármesteri jogkörben és éppen ez az a folytonosság, amire építve szeretnénk mi őt a jövőben polgármesterjelöltként támogatni. Ő az a fiatalember, aki pártállástól függetlenül mindenkivel együtt tud dolgozni és én úgy gondolom, ha mi közösen nem fáradunk bele abba a munkába, hogy jót tegyünk, akkor, ha kitartóan elvégezzük közösen a feladatainkat, akkor az elkövetkezendő előttünk álló időben bízunk abba, hogy eredményeit is be tudjuk gyűjteni – fogalmazott Bálint Gabriella.

 

Almási István váratlanul bekövetkezett halála miatt, a végtisztesség és az együttérzés megadásán túl nyilvánvaló, hogy azzal a nehéz helyzettel is szembesülnünk kellett, hogy megüresedett a város polgármesteri tisztsége – fogalmazott Lázár János országgyűlési képviselő, választókerületi elnök. A Fidesz-KDNP pártszövetség azt latolgatta a kialakult helyzetben, hogy azt a munkát, amit közösen egy csapatban elkezdtek, azt vajon hogyan és kivel lehetne folytatni.

 

 

„Két szempontot vettünk figyelembe a döntésünkkor. Az egyik a tapasztalat. Az elmúlt években három helyhatósági választáson nyerte el Hegedűs Zoltán a tarjáni választópolgárok bizalmát, és jó ideje már alpolgármesterként a város vezetésében is részt vesz. Sőt, azokat a beruházásokat, amelyeket a város érdekében folytatunk a térségben – 85-90 milliárd összértékben – ezeknek a beruházásoknak a levezényléséhez mindenféleképpen olyan emberre volt szükség, aki rendelkezik politikai, vezetői és irányítói tapasztalattal. A másik szempont a stabilitás kérdése. A február 25-én megválasztott új hódmezővásárhelyi polgármester 2019 őszéig látja majd el tisztségét – közölte Lázár János.

 

Hegedűs Zoltán megtisztelőnek tartja a bizalmat. Számára a legfontosabb, hogy az a folyamat, amely 27 évvel ezelőtt elindult ebben a városban ne szakadjon meg. 

 

 

„Annak idején 2006-ban, amikor az első választás után elnyertem a képviselői tisztséget, akkor édesapám, aki ennek a körzetnek 16 évig volt képviselője leültetett és azt mondta: Egyetlen dolgot kérek tőled fiam! Ezt a munkát tisztességgel és becsülettel végezd a város életében. Én eddig is így tevékenykedtem, és ezután is ilyen szemléletben szeretnék tevékenykedni – mondta Hegedűs Zoltán.     

 

 

Választási Bizottság 2018. február 25-re írta ki az időközi polgármester választás időpontját itt Hódmezővásárhelyen. A sajtótájékoztatón az is kiderült, a Fidesz – KDNP január 8-tól kezd kampányba. 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: