Online adás
2018. november 18. - Jenő napja van

Bálint Gabriella: szabálytalanságok történtek a Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség elnökválasztásán

2017. december 07.
Bálint Gabriella: szabálytalanságok történtek a Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség elnökválasztásán

Áldemokratikus választás zajlott a Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség elnökválasztásán – hangsúlyozta mai sajtótájékoztatóján Bálint Gabriella. Az önkormányzati képviselőt többen is megkeresték, akik szerint az ügy hátterében az MSZP politikai befolyásolási kísérlete áll.

Több nyugdíjas is megkereste Bálint Gabriellát a Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetségben nemrég lezajlott elnökválasztás kapcsán. Az önkormányzati képviselő, aki az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnökeként a nyugdíjasok ügyeivel segítőként is aktívan foglalkozik, szabálytalanságokat feltételez a választás kapcsán.

 

 

„Akik megkerestek, olyan szomorú hírrel kerestek meg, hogy nagy valószínűséggel áldemokratikus választás zajlott. Látszatválasztás, ahol vélelmezhetően szabálytalanságok történtek. Ehhez a választáshoz néhány furcsaság is tartozik, hiszen Kissné Urgyán Mária új elnök bár nem nyugdíjas, még aktív korú, nem tagja egyik nyugdíjas klubnak sem. Bár nagyon sokszor a civilek felvetik azt, hogy jó lenne politikától mentes civil szervezeteknek működni, nem szabadna vele kapcsolatban azt sem elfelejteni, hogy a 2007-es időközi önkormányzati választásokon a néhai alpolgármester úr, Csorba Mihály helyére ő MSZP-s jelöltként mérettette meg magát. Az a kérésem, és javaslatom, hogy addig, amíg a Nyugdíjas Szövetség nem tudja a közbizalmat helyreállítani, nem tart demokratikus választást, addig Hódmezővásárhely önkormányzata semmilyen formában ne támogassa ezt a civil szervezetet, szövetséget” – mondta Bálint Gabriella önkormányzati képviselő.

 

 

Bálint Gabriella arra szólította fel a Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetséget, hogy ami problémaként, kihívásként az eset kapcsán felmertült, tisztázza. Hasonló elvárással élt a szervezet felé korábban a vezetőválasztás előtt visszalépett másik elnökjelölt Zsarkóné Sánta Zsófia is, aki bár kérte, nem kaphatta meg a szövetség alapszabályzatát, és a választás jegyzőkönyvét. Szerkesztőségünk úgy tudja, az iratok helyben ugyan tanulmányozhatók, de elvinni, így sokszorosítani sem lehet őket, pedig közzétételük nélkül lehetetlen tisztázni: történt-e visszaélés az ügyben.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: