Online adás
2018. november 18. - Jenő napja van

Hónapok óta gyűlik a hulladékhalom a Kincses temetőben

2017. december 07.
Hónapok óta gyűlik a hulladékhalom a Kincses temetőben

Az építési törmelékből és az elbontott sírkövekből emelt szemétlerakat már a temetőkbe érkezőket is zavarja. Az önkormányzat nem tehet semmit az ügyben, mert bár a sírkertben bizonyos területek a tulajdonába tartoznak, a temetőt a Susáni Református Egyházközség üzemelteti és a hulladéklerakat az ő területén van.

Méltatlan körülmények uralkodnak a Susáni Református Egyházközség fenntartásában működő Kincses temetőben. Az építési törmelék, az elbontott sírkövek hulladékhalmai jól láthatók a temető több pontjáról, amelyek már az elhunyt szeretteikhez érkező hozzátartozókat is zavarhatják. A Kincses temetőben a vásárhelyi önkormányzatnak is van területe, a ravatalozó, a gesztenyesor út, a hősi parcella, illetve a díszsírhelyek, valamint az urnafal, illetve az ugyanitt található önkormányzati temetőrész. Ez hiába rendezett, hiszen a terület mögött a hulladéklerakó jól látható. A református egyház a területén bármilyen hulladékot tárolhat, ha az nem veszélyes az egészségre, legyen az bármilyen kegyeletsértő. Hetek óta ugyanaz a kép fogadta stábunkat, nemhogy csökkenne, de egyre gyűlik a hulladékhalom. Ma ottjártunkkor éppen egy utánfutóról pakoltak újabb törmeléket a területre.


További képek »
© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: