Online adás
2018. november 18. - Jenő napja van

Ünnepi hangulatot varázsolt a Korábban Érkeztem Alapítvány a Szegedi Gyermekklinikába

2017. december 07.
Ünnepi hangulatot varázsolt a Korábban Érkeztem Alapítvány a Szegedi Gyermekklinikába

A Korábban Érkeztem Alapítvány kezdeményezésére immár ötödik alkalommal öltöztették karácsonyi díszbe a Szegedi Gyermekklinika falait. Az idei évben angyalkákat és csillagokat készítettek a programhoz csatlakozó diákok.

A Korábban Érkeztem Alapítvány már fél évtizede meghirdeti a fiataloknak az „Osztály az Osztályért” programját. Idén sem volt másképp, így az ünnepi időszakban feldíszített szobákban gyógyulhatnak a gyermekklinika betegei.

 

 

„Azt az üzenetet hordozza, hogy nem mindenki tudja a karácsonyfa alatt, az ajándékok között várni az ünnepeket. Itt van az advent, a remény és a hit hetei. Vannak gyermekek, akik itt töltik bent a klinika, a kórházak falai között ezt az időszakot. Mind a koraszülött intenzív osztályon, mind a más osztályokon. Ezért várunk és hívunk önkéntes fiatalokat, gyerekeket, hogy készítsenek díszeket”- mondta Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója.

 

 

Nem csak gimnazisták, hanem a Szegedi Tudományegyetem tanár szakos hallgatói is szívesen csatlakoztak ehhez a jó ügyhöz. Volt olyan fiatal, aki már többször is részt vett az osztályok díszítésében, de akadt olyan is, akinek ez az első alkalom.

 

 

„Nekem ez már a harmadik alkalom, hogy részt veszek, azért csatlakoztunk, mivel úgy gondoljuk, hogy ez az, amivel tudunk segíteni mi, egyetemisták. Nagyobb adományokat mi még nem tudunk összegyűjteni a gyerekek számára. Azonban a díszek ingyen vannak, és szívesen adjuk”- emelte ki Terznay Ingrid, tanító szakos hallgató.

 

 

„Én első alkalommal csatlakoztam ehhez a kezdeményezéshez. Rajz szakosként Sonkodi Rita tanárnő vont be bennünket. Minket az a cél motivált, hogy a gyerekeknek egy kis örömet szerezzünk” – tette hozzá Illés Nóra.

 

 

A szervezők remélik, hogy minél szélesebb körbe eljut az üzenet és jövőre már többen tehetnek a jó ügy érdekében.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: