Online adás
2019. október 14. Hétfő - Helén napja van

Névadójának tiszteletére szervezett megemlékezést és szakmai konferenciát a Varga Tamás Általános Iskola

2017. december 15.
Névadójának tiszteletére szervezett megemlékezést és szakmai konferenciát a Varga Tamás Általános Iskola

A rendezvényen nemcsak Varga Tamás munkásságáról és az intézményben folyó tanítási módszerekről kaphattak képet az egybegyűltek, de egy speciális matematika órát is megnézhettek.

. Tíz éve vette fel Varga Tamás matematikus nevét a Holló utcai intézmény, akit azért választottak névadónak az iskola közösségének tagjai, mert az itt dolgozók azonosultak azzal a szellemiséggel, miszerint a tanulásnak, ezen belül is a matematika tanításának olyan örömszerző tevékenységnek kell lennie, amely teli van játékkal és sikerélményt okoz a gyerekek számára.

 

 

„Ilyen egyéniség volt Varga Tamás is, aki elhivatott pedagógusként új pedagógiai módszereken dolgozott, többedmagával alapelveket tökéletesített. Egyik legmeghatározóbb célként tűzte ki azt, hogy feszült érdeklődéssel és izgalommal töltse meg a száraznak ítélt számtanórákat” – mondta Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője.

 

 

Hegedűs Zoltán alpolgármester 40 éve lépte át diákként ennek az iskolának a kapuit, azóta nemcsak külsőségeiben újult meg, és bővült az iskola, de a város valamennyi oktatási intézményéhez hasonlóan az integrációt is megvalósította.

 

 

„Tíz évvel ezelőtt Hódmezővásárhely olyan döntést hozott, amely nemcsak Magyarországon, de Európában is egyedülálló volt, amikor úgy döntött, hogy a szegregációt megszünteti és egy integrációs rendszer kiépítésével megadja mindenkinek ugyanazt az egyenlő esélyt, hogy kibontakoztathassák képességeiket. Ez az iskola ennek a folyamatnak fontos részese volt. Az integráció célja nem az volt, hogy minden iskola legyen szürke, hanem az, hogy minden iskolának legyen saját arculata. Az én egykori iskolám, az én nagy boldogságomra úgy döntött, hogy ez legyen a matematika” – tette hozzá Hegedűs Zoltán.

 

 

Az iskola tanárainak azóta is fontos célkitűzése, hogy az állandó módszertani megújuláson keresztül megszerzett tudást a napi gyakorlatba illesszék.

 

 

„Jellemző ránk, hogy mindig többre vágyunk, minden nap úja akarunk mutatni a gyerekeknek a világ dolgaiból, mi is folyamatosan tanulni szeretnénk, mi is egyre jobbak szeretnénk lenni” – mondta Farkas Zsuzsanna, az iskola igazgatója.

 

 

Az ünnepi eseményen egy interaktív tanórát is láthattak az egybegyűltek. Negyedik osztályos diákok tanítójuk vezetésével mutattak be egy Varga Tamás speciális módszerével, zenei és ritmusgyakorlatokkal fűszerezett komplex matematika órát, amelyben a logikai lapoknak és a Legonak is fontos szerep jutott.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: