Online adás
2018. december 10. Hétfő - Judit napja van

Bővül a Mozaik Mozi

2018. január 04.
Bővül a Mozaik Mozi

Újabb teremmel bővül a Mozaik Mozi idén októberre, és a meglévő épületrészt is korszerűsítik.Többek között új székekkel, új vetítőgéppel és új vászonnal szerelik majd fel, de energetikai megújuláson is átesik majd az épület.

A vásárhelyi képviselő-testület, a legutóbbi közgyűlésen, zárt ülésen hozott döntést a Mozaik Mozi értékesítéséről. A filmszínház mintegy 30 millió forintért kelt el. Tulajdonosa a létesítményt 2013 óta üzemeltető Mozaik Mozi Kft. lett, amely az intézmény 5. születésnapjára, azaz idén őszre bővíteni is fogja a filmszínházat. A részletekről Szabó Krisztián a Mozaik Mozi Kft. ügyvezetője és Hegedűs Zoltán alpolgármester tartottak sajtótájékoztatót.

 

„Nem kell elutazni Hódmezővásárhelyről ahhoz, hogy az ember egy premierfilmet megnézzen. Kitűnő szolgáltatás mellett, lényegében nagyvárosi színvonalon lehet filmeket nézni. A másik dolog a fizetőképes kereslet. Vásárhelyen a gazdasági növekedésnek, a munkanélküliség csökkenésének és a fizetések emelkedésének köszönhetően van fizetőképes kereslet arra, hogy az emberek hétvégén, hét közben eljöjjenek a moziba, és megnézzenek egy filmet családdal, gyerekkel, barátokkal, ismerősökkel és a kikapcsolódás ezen formáját válasszák. Mára úgy tűnik, hogy belaktuk ezt az egy termet, és bővülni fog még az idén a Mozaik Filmszínház” – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

A Mozaik Mozi bővítése a tulajdonos kft. saját forrásaiból és banki kölcsönből valósul majd meg, 50 millió forint értékben. Az összeg kétharmadát az épület átalakítására, energetikai korszerűsítésére, illetve fűtési és klimatizációs rendszerének kialakítására fordítják, egyharmadát pedig egy új vetítőtechnika beépítésére.

 

„A telek mérete és a mozi adottságai adnak lehetőséget egy kettes terem bővítésére. Körülbelül egy negyven-ötven fős terem alakítható ki. A terveink szerint ezt a mozi ötödik születésnapjára, azaz mivel mi 2013. október 13-a óta üzemeltetjük a mozit, ezt idén október 13-ára valósítjuk meg. A kettes teremmel egyidőben az egész mozit megújítjuk. A nagyteremben egy székcsere programot szeretnénk véghez vinni, új, kényelmesebb, 21. századi moziszékeket beépíteni. Szeretnénk a vásznat is megnagyobbítani, hogy még nagyobb, még mozisabb élmény legyen, mint ahogy energetikai fejlesztést is végrehajtunk az épületen, hogy még kellemesebb környezetben várjuk az embereket mozizni” – mondta Szabó Krisztián.

 

Az új, kisebb teremben magyar, illetve művész- és rétegfilmeket vetítenek majd, amelyeket eddig egyáltalán nem, vagy csak többhetes késéssel tűzhetett a mozi műsorra. Itt elsősorban 2D-s filmeket láthat majd a közönség, a korábbi gépház meghosszabbításával ide kerül a nagyteremhez használt eddigi vetítő, és a korábbi vászon, míg a 3 D-s filmeket bemutató nagyobb termet modernebb vetítőgéppel és nagyobb vászonnal szerelik majd fel. A Mozaik Mozi külsőleg is megszépül, megújul a homlokzati rész is.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: