Online adás
2018. december 10. Hétfő - Judit napja van

Idén is a bethlenes diákok nyitották a báli szezont

2018. január 08.
Idén is a bethlenes diákok nyitották  a báli szezont

Több mint 50 páros mutatta meg tánctudását szombaton, a Bethlen Gábor Református Gimnázium bálján. A végzősök 3 táncot mutattak be a Fekete Sas báltermében, ahol állóhelyet is alig lehetett találni. A műsort pezsgős koccintás, majd vacsora követte. 

Hófehér báli ruhák és csillogó hajkoronák jellemezték a szombat esti Bethlen bált. A táncosok már délután megkezdték a főpróbát. A Fekete Sas bálterme este 7 órára megtelt izguló végzős diákokkal, büszke szülőkkel és tanárokkal. Az estet Hódiné Földesi Sára igazgató nyitotta meg, majd sor került a nyitótáncra.

 

 

„Elsajátították azt, amit a koreográfia diktált és elkezdték már szeptember közepén a próbákat. Elégedett voltam az eredménnyel. Amit láttunk, tulajdonképpen azt kell mondanom, hogy megajándékoztak a mozdulat és a muzsika harmóniájával, tehát mindenképpen azt mondom, hogy öröm volt nézni a fiatalokat.” – mondta Hódiné Földesi Sára, a Bethlen Gábor Református Gimnázium igazgatója.

 

A hagyományokhoz híven 3 táncot mutattak be a párok. Az angol keringőt és a cha-cha-cha-t a diákok választották, a csárdás pedig évek óta hagyomány az iskola szalagavató báljain. A táncokat Bakacsi László és felesége tanították be.

 

 

„A keringőben 34 pár táncolt, a Cha-cha-cha-ban pedig 25 pár, itt igazán könnyen tudtunk boldogulni a diákokkal. A Csárdás, ott az egész csoport együtt táncolt, 54 párról volt szó. Ott már a sok diák miatt kicsit nehézkes volt, de a végére sikerült összehozni.” – fejtette ki Bakacsi László.

 

Halasi Vanda és Kovács Gábor a való életben egy párt alkotnak. Jelenleg matek és fizika szakon tanulnak, jövőjüket is ezen a területen képzelik el.

 

 

„Szerintem az iskolánk legjobban matekból erős, úgyhogy én nagyon sokat tanultam a matek és a fizika tanáraimtól, meg ugye a Bethlenes-szellemet visszük magunkkal. Én a barátokat kaptam úgy igazából.”- mondta Halasi Vanda és Kovács Gábor, a Bethlen Gábor Református Gimnázium végzős diákjai.

 

 

A táncok után a végzősök pezsgővel koccintottak, később a parkett is zsúfolásig megtelt az ünneplő közönséggel. A bálteremben a zenét a Black Five zenekar szolgáltatta.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: