Online adás
2018. december 10. Hétfő - Judit napja van

Elindult a Minőségi Otthoncsere Program, voltak, akik már pályáztak is

2018. január 08.
Elindult a Minőségi Otthoncsere Program, voltak, akik már pályáztak is

Idén indult el a Minőségi Otthoncsere Program, amelynek célja, hogy az ipari technológiával épült tömbházakból jobb házakba költözhessenek a lakók. Ma már volt olyan család, aki azért kereste fel a Városházát, hogy beadja jelentkezését a pályázatra.  

A Csengettyű köz egyik negyedik emeleti ingatlanából szívesen költözne a Fazekas-család. Mint mondják: sok műszaki problémát tapasztalnak, a házon már jó ideje a nyílászárók sem megfelelőek. János, a családfő szerint, a Minőségi Otthoncsere Program által most lehetőségük lesz egy nagyobb kertesházba költözniük. A belvárosban, a Könyves utcában már meg is találták a számukra ideális házat. Ma reggel a polgármesteri hivatal 23-as szobájában azért jártak, hogy beszerezzék a pályázathoz szükséges papírokat és elindítsák a későbbi költözésükhöz szükséges hivatalos eljárást.

 

 

- Nagyon jó lehetőségnek tartjuk ezt a Csengettyű közi panelprogramot. Amikor kijött ez a tervezet, mi is elmentünk a roadshow-ra, meghallgattuk az önkormányzat dolgozóinak a tájékoztatóját. Már akkor megfogalmazódott bennünk, hogy ez jó lehetőség lesz. Mi egyenesági leszármazottként pályáztunk a programra. Úgy tudom, az elsők között vagyunk a pályázók között. Ezt a lehetőséget úgy gondolom, hogy nagyon sokan ki tudják használni. Jelenleg most egy hatvan négyzetméteres lakásban lakunk négyen, két gyermekkel. Nekünk kifejezetten pozitív lesz a változás, egy nagyobb kertes ingatlanba tudunk költözni – mondta Fazekas János.

 

 

Hegedűs Zoltán alpolgármester is találkozott ma a Fazekas családdal, aki elmondta, több mint húszan érdeklődtek a program felől január másodika óta, öten pedig már konkrét igényüket is bejelentették és pályázatot is benyújtottak.

 

 

- Minden lakást felülvizsgáltatunk. Ingatlanszakértő meg fogja vizsgálni, az fogja megállapítani az árat, hiszen a rendelet úgy fogalmaz, ingatlan szakértő által megállapított piaci áron vásároljuk meg a lakást és emellé nyújtunk még támogatást vásárlásra és felújításra. A támogatást több célra lehet felhasználni. Lehet arra kérni, hogy egy új ingatlant vásároljon az illető, és lehet azt is, hogy egy már meglévő ingatlan felújítására, bővítésére használja, illetve lehet a kettőt kombinálni úgy, hogy a támogatásból a vásárlást és a felújítást is tudja finanszírozni – fejtette ki Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

A közgyűlési rendelet értelmében a családi házak esetében a vételár és a támogatás összege akár 12 millió forint is lehet, amennyiben lakást szeretne vásárolni valaki, ebben az esetben az összeghatár 10 millió forintban van maximalizálva. Minden érdeklődő lakástulajdonos esetében az önkormányzat minél hamarabb szeretné a hivatalos eljárást lefolytatni azért, hogy a kifizetést követően, akár már tavasszal költözhessenek az érintettek.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: