Online adás
2019. január 21. Hétfő - Ágnes napja van

Ötödére csökkent Vásárhelyen a munkanélküliség 2010 és 2017 között

2018. január 10.
Ötödére csökkent Vásárhelyen a munkanélküliség 2010 és 2017 között

Jelenleg a város lakosainak mindössze 2 százaléka nem tud elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Ezzel párhuzamosan az elmúlt években a közfoglalkoztatásban dolgozók létszáma is folyamatosan csökkent. Mindez jól mutatja, hogy a hódmezővásárhelyi cégek és vállalkozások mintegy 2300 munkahelyet teremtettek az utóbbi csaknem nyolc évben – emelte ki Lázár János ma az Ipari Parkban megtartott sajtótájékoztatóján.

Lázár János a sajtótájékoztatón elmondta, a kormány legfontosabb célkitűzése az volt 2010-ben, hogy munkaalapú társadalmat teremtsen. Az elmúlt hét és fél évben 750 ezer új munkahelyet hozott létre, így Magyarországon az egyik legalacsonyabb a munkanélküliség európai összehasonlításban - emelte ki a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette: a foglalkoztatás bővülésével párhuzamosan a minimálbér 74 ezerről 138 ezer forintra emelkedett. Az eredmények, nemcsak országosan, hanem helyi szinten is látványosak: Hódmezővásárhelyen a rendszerváltás óta nem volt ennyi munkahely.

 

 

„Ma mindenkinek van munkája, aki dolgozni akar. Ez azt is jelenti, hogy több mint 4 millió 500 ezer embert foglalkoztatnak ma Magyarországon. Ennek a folyamatnak az eredménye az, hogy a rendszerváltás óta soha ennyi munkahely nem volt Hódmezővásárhelyen. 2% lett 2017 decemberére Hódmezővásárhelyen a munkanélküliség aránya. Országosan pedig ma már 4% alatti a munkanélküliség, és kezdtük több mint 10 % munkanélküliséggel a közös munkát. Munkaalapú társadalomban és a munkát biztosító vállalkozások támogatásában gondolkodunk” – mondta Lázár János.

 

 

2010 decemberében több mint 2900 álláskereső volt a városban, ez a szám 2017 decemberére 617-re esett. A közfoglalkoztatásban dolgozók létszáma is folyamatosan csökkent, a helyi cégek mintegy 2300 munkahelyet hoztak létre – ismertette Lázár János.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: