Online adás
2018. december 10. Hétfő - Judit napja van

A kormány 9 és fél milliárd forinttal támogatja a makói Hagymatikum Gyógyfürdő bővítését

2018. január 10.
A kormány 9 és fél milliárd forinttal támogatja a makói Hagymatikum Gyógyfürdő bővítését

A kelet-magyarországi régió is felkerülhet az idegenforgalom térképére – fogalmazott Lázár János a makói Hagymatikum Gyógyfürdő bővítésével kapcsolatos sajtóbejáráson. A kormány december 29-én döntött arról, hogy mintegy 9 és fél milliárd forinttal támogatják a Makovecz-tervek alapján megvalósuló beruházást.

A Makona Tervező Iroda a kiviteli terveket várhatóan márciusra készíti el, ezt követően írhatják ki a közbeszerzési eljárást a kivitelezésre, amely jövőre indul, a beruházás pedig 2020 végére fejeződik be - hangzott el a makói fürdő mai sajtóbejárásán. Családi és élményzóna, három fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint napozóteraszos nyári öltöző is épül, kialakítanak egy ételudvart látványkonyhákkal, és a fürdőt kültéri élményelemekkel ellátott zöldfelületekkel is bővítik.

 

„A kormány arról döntött még 2014-ben, hogy a 20. század legnagyobb magyar építészének, Makovecz Imrének állít emléket. Ennek jegyében a Kárpát-medence tucatnyi helyén folynak beruházások Makovecz Imre álmainak megvalósítása céljából. Az egyik nagy álom volt a makói fürdő, amelynek folytatásához, az eredeti tervek megvalósításához nyújt a kormány egy jelentős támogatást. Több beruházás valósul meg egyszerre. Egy fürdőbővítés, amely ma is nagyon jól működik, és egy nagyon látványos attrakció, egy fedettuszoda-építés, amely a kistérség minden gyermeke számára azt biztosítja, hogy ingyen megtanuljanak úszni, és a második ütemben reményeim szerint egy jelentős szállodafejlesztés is megvalósul. Így egy új turisztikai célpont születik ezzel Kelet-Magyarországon”- mondta Lázár János.

 

Kiderült, a Magyar Turisztikai Ügynökség becslése szerint újabb szállodákra, akár ezer férőhely kialakítására is szükség lenne a jövőben Makón. Az országgyűlési képviselő kifejtette, az élményzóna és a csúszdapark építésével a fürdő működtetése nyereségessé válik, az uszodaüzemeltetés veszteségét pedig a kormány mérsékli. A hat éve megnyitott fürdőnek köszönhetően az elmúlt időszakban bővült a kereskedelmi szálláshelyek és a vendéglátóhelyek száma a városban.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: