Online adás
2018. december 10. Hétfő - Judit napja van

30 millió forintos fejlesztés indul a makói kórházban

2018. január 11.
30 millió forintos fejlesztés indul a makói kórházban

Összesen 4,25 milliárd forint támogatást kaptak a kórházak struktúraváltó fejlesztések előkészítésére az év végén - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója csütörtökön Makón. Németh László az egyik érintett intézményben, a makói kórházban tartott sajtótájékoztatón elmondta, a fejlesztések a betegellátás színvonalának emelését, a munkakörülmények javítását, a takarékosabb gazdálkodást szolgálják. 

A pályázaton elnyert forrás az Állami Egészségügyi Ellátó Központ 96 intézményében lehetővé teszi a későbbi fejlesztésekhez szükséges kiviteli tervek elkészítését, így az előremutató beruházások költségei pontosan meghatározhatók lesznek. Dr. Kallai Árpád, az egyik kedvezményezett kórház, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója elmondta, az intézmény csaknem 30 millió forint pályázati forrást nyert el, amelyet a makói tagintézményre fordítanak majd.

 

 

„Két projekt valósul meg ebből az összegből. Az egyik a makói kórház betegparkolójának felújítása. A másik egy megüresedett épületünk építészeti terveinek elkészítése, amely egy messzebb mutató folyamat első lépése a fejlesztési koncepciónkon belül” – mondta dr. Kallai Árpád.

 


18,5 millió forintot fordítanak az évente több mint kétszázezer pácienst fogadó járóbeteg szakrendelő melletti negyven férőhelyes parkoló szilárd burkolattal való ellátására. További 10 millió 850 ezer forintba kerül a korábbi véradóállomás megüresedett épületének rekonstrukciós terve. A kórház hosszú távú fejlesztési koncepciója alapján ebben fizikoterápiás központot alakítanak ki, ahol évente mintegy 20 ezer beteg vehet majd részt gyógytornán, illetve mozgásszervi rehabilitációs kezelésen. A fejújítás az előzetes becslések alapján 280 millió forintba kerül majd.

 

 

„Igyekeztünk a rendelkezésre álló összeget úgy elosztani, hogy szinte minden intézmény kapjon, azt tudom mondani, hogy legjobb tudásom szerint minden intézmény kapott valamilyen fokú támogatást. Ez az összeg, mint ahogy a főigazgató is említette, valaminek a kezdete lehet. Jelen esetben, idén először olyan típusú terveket támogattunk, amelyekkel előremutató fejlesztések lehetnek a kórházakban” – tette hozzá dr. Németh László.

 

 

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója elmondta, sokszor a pályázatnak az a gátja, hogy amikor a pályázatot beadják, akkor még csak fejben vagy vázlatokban van meg a fejlesztés ötlete, gondolata. A tervezésre fordítható összeg első lépésként szolgálhat arra, hogy a kórház valóban egy komplett és komplex tervet tudjon benyújtani a későbbi pályázathoz, hiszen források a későbbiekben is rendelkezésre fognak állni. A cél egy frappánsabb, gyorsabb pályázati rendszer megvalósítása.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: