Online adás
2018. december 10. Hétfő - Judit napja van

Hegedűs Zoltán a 2018-as költségvetésről konzultál

2018. január 12.
Hegedűs Zoltán a 2018-as költségvetésről konzultál

Az olvasókörökkel való egyeztetés után ma az agrártársadalom fontos szereplőivel is konzultációt folytatott Hegedűs Zoltán alpolgármester a Városházán. Ezeknek a szakmai megbeszéléseknek az a céljuk, hogy a segítse a város 2018-as költségvetésének megtervezését.

Az Agrárgazdasági Kamara megyei szervezetének, a Vásárhelyi Gazdasági Egyesületnek az elnökei mellett nagygazdák és a mezőgazdasági szakközépiskola igazgatója ült le ma délelőtt egy asztalhoz Hegedűs Zoltán alpolgármesterrel, hogy megtárgyalják a szakma jövőbeni kihívásait.

 

 

-Azt a célt tűztem ki, hogy a jövőben minden egyes költségvetés megtervezése, elfogadása előtt egyeztetek azoknak a csoportoknak a képviselőivel, akiknek ráhatása lehet Hódmezővásárhely költségvetésére és az ő életükre is hatással van Hódmezővásárhely költségvetése - mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

 

A tárgyaláson részvevő felek többek között kezdeményezték a helyi termékek védjeggyel való ellátását, fokozottabb rendőri jelentétet a külterületeken, valamint a külterületi körgyűrű építésének és a dűlőutak gréderezésének folytatását is.

 

-Az elmúlt két évben több mint 250 km külterületi út gréderezése történt meg valamilyen formában. Én arra tettem javaslatot, hogy a gazdákat érdekeltté kell tenni abban, hogy ők maguk, a lehetőségükhöz képest, elvégezzék a kora tavaszi és őszi időszakban az útkarbantartási munkákat. Ezek ugyanis hozzájárulnak ahhoz, hogy a gazdatársadalom megfelelő infrastruktúrát tudjon használni- mondta Benkő Zsolt, a Gazdasági Egyesület elnöke.

 

 

Hegedűs Zoltán elfogadta a javaslatot, és azzal az észrevétellel egészítette ki, hogy úgy lehetne a gazdákat leginkább érdekeltté tenni a dűlőutak rendbetételében, ha munkájukért cserébe adókedvezmény járna. Szél István az agrárkamara megyei elnökeként is pozitívan értékelte a mai kerekasztal-beszélgetést.

 

 

-Az alpolgármester tett ígéreteket, hogy a 2018-as költségvetésben, miben tud segíteni és ez igen megnyugtató volt. Már megállapodtunk abban is, hogy negyedévente csak a gazdákkal, az érdekképviselettel, a civil egyesületekkel, szakigazgatási szervekkel, a szakgimnázium és főiskola képviselőivel egy kerekasztal megbeszélést hozunk létre. Így háromhavonta meg tudjuk beszélni, hogy Hódmezővásárhely mezőgazdaságát hogyan lehet továbbfejleszteni- mondta Szél István, az Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke. 

 

 

Szél István hozzátette: a vásárhelyi gazdák régóta szövetségesnek tekintik a vásárhelyi önkormányzatot és Hegedűs Zoltán személye külön garanciát jelent arra, hogy az elkezdett utat folytatni lehet. Ő az, aki megfelelően tudja képviselni a vásárhelyi gazdatársadalmat, ugyanis nem a harc, hanem az építkezés a mottója. Az agrártársadalom pedig építkezni szeretne február 25 után is - hangsúlyozta Szél István. 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: