Online adás
2018. december 10. Hétfő - Judit napja van

Szikáncson tartott lakossági fórumot Lázár János

2018. január 12.
Szikáncson tartott lakossági fórumot Lázár János

„A város pénzügyi, gazdasági helyzete soha ilyen jól nem állt. Hódmezővásárhelynek egyetlen forint adóssága sincs” – emelte ki Lázár János tegnap este Szikáncson. A térség országgyűlési képviselője Hegedűs Zoltánnal és Bekő Zsolttal tartott közös lakossági fórumot a településen.

Többek között új játszótér és közösségi ház kiépítéséről, út- és járda felújításról és az ivóvíz minőségjavító program eredményeiről is beszámolt tegnap esti szikáncsi közös lakossági fórumán Benkő Zsolt külterületi képviselő, Hegedűs Zoltán alpolgármester és Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő. Hódmezővásárhelyen jelenleg közel 60 helyen folyik fejlesztés. Ilyen nagy mértékű beruházások 100 évvel ezelőtt voltak utoljára városban.

 

 

-2014-19 között durván 200 milliárd forintot fogunk elkölteni Hódmezővásárhelyen fejlesztésekre. Hogyan lehet ezt megfogni? Ez, ha belegondolunk abba, mi mennyi pénzt tudunk összedobni a közös költségen, a közös dolgainkra, akkor ez 50 évnyi adóbevétele a városnak. Amit mi befizetünk adót, mi cégek, 50 év alatt tudunk ennyi pénzt befizetni. Ezt mi itt 5 év alatt fogjuk elköltenia városra. – emelte ki Hegedűs Zoltán, alpolgármester.

 

 

A város ügyei mellett Lázár János a kormány terveiről is beszámolt. A miniszter fontosnak tartja, hogy legyenek állami tulajdonú közműszolgáltatók. A privatizáció miatt voltak óriásiak a gáz- és villanyszámlák. A rezsicsökkentés azért mehetett végbe, mert ezek a cégek részben állami tulajdonba kerültek. Éppen ezért további terv, hogy létrehozzanak egy állami mobilszolgáltatót is, mely a Szélessávú internet program és a közigazgatási ügyintézés digitalizálásával lenne teljes.

 

 

-2018-tól a következő 3 évben olyan fejlesztések lesznek folyamatosan, amely lehetővé teszi egyrészről, hogy széles sávú internet legyen minden magyar család otthonában, 4 millió háztartásban. Az Európai Unió erre kötelezte a tagországokat 2020-ig. Mi 2018 őszére a Szélessávú internet program keretében minden magyar település és minden magyar otthon számára a kapacitások bővítését ígérjük. Nem csak az kell, hogy szélesebb sáv legyen hanem az is kell, hogy szolgáltatásokat igénybe tudjon venni, mert magának akkor tudunk segíteni, hogy ha van széles sávú internet, Önnek van hozzá eszköze, felhasználási eszköze és a Magyar Állam ügyeit, mondjuk személyigazolványt, jogosítványt, különböző csekkek befizetését otthon elektronikus formában el tudja intézni. Ez fogja meghozni a változást. – mondta Lázár János, országgyűlési képviselő.

 

 

Lázár János továbbá arra kért minden választópolgárt, hogy vegyen részt a február 25-i időközi választáson, ahol Almási István polgármester megkezdett munkájának folytatása mellett szavazzanak, és támogassák Hegedűs Zoltánt.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: