Online adás
2019. február 22. Péntek - Gerzson napja van

Szegedi, onnan elszármazott írók, költők műveit tartalmazó kötetet adtak ki Szegedi Horizont 2017 címmel

2018. január 25.
Szegedi, onnan elszármazott írók, költők műveit tartalmazó kötetet adtak ki Szegedi Horizont 2017 címmel

Szegedi Horizont 2017 címmel jelent meg a Szegedi Írók Társaságának elmúlt évben született legjobb írásaiból válogatott antológia. A verseket és prózákat egyaránt tartalmazó kiadványt a közönség a Németh László Városi Könyvtárban ismerhetett meg.

Szegedi, onnan elszármazott, vagy a város vonzáskörzetéhez tartozó írók, költők tavaly született és a legnívósabb irodalmi lapokban publikált legjobb írásait gyűjtötte csokorba a Szegedi Írók Társasága és jelentette meg a Szegedi Horizont 2017 című antológiában. A prózát és lírát tartalmazó válogatást a vásárhelyi közönség a Németh László Városi Könyvtárban ismerhette meg.

 

 

-Ez az antológia közelebb hozza a kortárs irodalom szegedi keresztmetszetét a vásárhelyi közönséghez, igazából az ország teljes területét lefedik az írások. Így a kiadvány egyfajta látleletet ad éppen a Szegeden megjelent irodalmi helyzetről, szerzőkről és írásokról-mondta Diószegi Szabó Pál, a Szegedi Írók Társaságának elnöke.

 

 

A Szegedi Írók Társasága idén ünnepli az első antológia megjelenésének 20. évfordulóját, maga a csoportosulás pedig 1997 végén jött létre. A tagság célja, egyre több író-olvasó találkozó szervezése, ezzel is csatlakozva a nagyobb ünnepekhez, ahogyan most a Magyar Kultúra Napjához is.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: