Online adás
2019. január 21. Hétfő - Ágnes napja van

Eltörölné a sírhelyek újramegváltási díját Lázár János

2018. február 07.
Eltörölné a sírhelyek újramegváltási díját Lázár János

Törvény születhet arról, hogy az egyszer már megváltott sírhelyeket többé ne kelljen rendszeres időközönként meghosszabbítani. Addig a város átvállalhatja a sírhelymegváltási díjat. Erről és a panelben élők számára felkínált előrelépési lehetőségekről is szó esett tegnap a hódtói lakossági fórumon. 

A Németh László Gimnáziumban tartott fórumon Lázár János úgy fogalmazott: A tragikus hódtó paneltűz is bizonyítja, sürgősen felül kell vizsgálni az ipari technológiával készült épületek állapotát. Ahol szükséges, minél előbb el kell végezni a felújításokat. Az országgyűlési képviselő arra is javaslatot tett, hogy a város ehhez is nyújtson segítséget a lakosoknak.

 

 

A sírhelyek megváltásáról azt mondta: ha megválasztják áprilisban, első lépése lesz az újramegváltási díjak eltörlését kezdeményezni. Egyúttal azt is kérte, hogy már márciusban vállalja át ezt az összeget az önkormányzat a hódmezővásárhelyiektől.

 

 

- Ha valaki egyszer megváltja sírhelyét és oda a családja eltemeti, utána sírhely megújításra nincs szükség, hanem az idők végezetéig az ő sírhelyét tiszteletben kell tartani. Nem arról van szó, hogy eltörlik a sírhelymegváltást és utána beszántjuk a sírhelyet, hanem ha egyszer valaki a sírhelyét kifizette, akkor ne kelljen soha többet megújítani, hanem a sírhelye örökké megmaradjon. Ezt egy nagyon fontos dolognak tartom és nagyon sok hódmezővásárhelyi családot érintő kérdésnek - fogalmazott a miniszter.

 

 

A fórumon résztvevők közül többen is lelkesedéssel fogadták a sírhelymegváltást rendező törvényjavaslat hírét.

 

 

-Ez egy nagyon nagy dolog. Fel sem tudjuk fogni, hogy mit jelent. Nagy dolog, mivel nálunk is nyolc gyermek van és sok unoka. Csináltattunk egy síremléket - mert én, mint sírköves, magamnak elkészítettem - így akkor ez családi sír lehet. Nem kell megváltani újra – nyilatkozta Kezes Lajos.

 

 

Hegedűs Zoltán a fórumon ismertette választási 10 pontját és politikai hitvallását is. Az alpolgármester szerint a legfontosabb most a város fejlődése, és építkezni csak békeidőben lehet.

 

 

 

- Egy dolgot megtanultam édesapám és Almási István mellett, hogy építkezni csak békeidőben lehet. Ha vita, nézeteltérés, viszály, acsarkodás van, akkor nem halad az építkezés. Ebben a helyzetben, amikor ennyi lehetőségünk van, akkor nem szabad az energiáinkat veszekedésre, széthúzásra szétforgácsolni, hanem mindannyiónknak oda kell koncentrálni, hogy ezeket a lehetőségeket maximálisan kihasználjuk és a legtöbbet hozzuk ki belőle. Az elmúlt négy esztendőben Almási István polgármester úr megbízásából ezen dolgoztam, hogy egyetlen egy fillér se vesszen el abból, amit mi kapunk a kormánytól, vagy az Európai Uniótól – mondta felszólalásában Hegedűs Zoltán.

 

 

A fórumon az is elhangzott, hogy március 29-én a város számára egyfajta húsvéti ajándékként ünnepélyesen átadják a 47-es elkerülő utat.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: