Online adás
2019. január 21. Hétfő - Ágnes napja van

Több ponton is javítaná a magyar egészségügyet Lázár János

2018. február 08.
Több ponton is javítaná a magyar egészségügyet Lázár János

A Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég elindított hivatalos weboldalán található videók egyikében hangsúlyozta: az egészségügynek elsősorban a betegről kell szólnia. 

Lázár János egy néhány perces videóban három fontos intézkedést emelt ki, melyek szerinte nagyban segítenék a magyar egészségügy javítását. A kórházak technikai felújításán túl fontosnak tartja a benne dolgozók béreinek emelését is.

 

„Ez volt az első kormány a rendszerváltozás óta, amely radikálisan növelte az orvosok és a szakdolgozók bérét, de az én véleményem az, hogy itt nagyságrendi ugrásokra van szükség. A következő években el kell azt érnünk, hogy egy átlag orvos másfél-kétmillió forintot, egy szakmájában legnagyobb jártassággal és tapasztalattal bíró professzor pedig bruttó hárommillió forintot keressen” – emelte ki Lázár János országgyűlési képviselő.

 

Hozzátette, a legjobb ápolók bérét is csaknem 5-600 ezer forintra emelnék néhány év alatt. Fontosnak tartja a kórházi fekvőbeteg ellátás színvonalának növelését és az úgynevezett hotelszolgáltatások újjászervezését is. A kórházakban kétágyas szobákat szeretnének kialakítani, melyekhez külön fürdőszoba is járna. Lázár János ezeket a korszerűsítő fejlesztéseket elengedhetetlenül fontosnak tartja ahhoz, hogy a beteg és a hozzátartozó úgy érezze, hogy a befizetett járulékért cserébe megfelelő szolgáltatást kap.

 

„A Fidesz politikusai számára az egészségügy az nem csak az orvost, az ápolónőt, a szakszervezetet, a kórházi adósságot és a kifizetetlen számlát jelenti, hanem a beteget. A betegről kell szólnia az egészségügynek, mint ahogy az iskolában a gyerekről. Fontos, hogy az iskolában mi van a pedagógusokkal, fontos, hogy a kórházban mi van az orvosokkal, de a betegről kell szólni. A beteg esetében pedig két dologról, a betegség elkerüléséről, és amennyiben valaki beteg lesz, a szakszerű, gyors, pontos, hatékony és minőségi beavatkozásról annak érdekében, hogy visszaszerezze az egészségét” – tette hozzá Lázár János.

 

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, továbbkell fejleszteni a szűrővizsgálatok rendszerét, és akár járulékcsökkentést is igénybe vehetnének azok, akik rendszeresen felülvizsgáltatják egészségügyi állapotukat. Lázár János szerint az egészségügy kiemelten fontos és elsősorban a betegről kell szólnia. Az egészségügyről és sok más témában is bővebb tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők a lazarjanos.hu oldalon. 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: