Online adás
2019. január 21. Hétfő - Ágnes napja van

Orbán Viktor támogatja a piac és több vásárhelyi templom felújítását

2018. február 08.
Orbán Viktor támogatja a piac és több vásárhelyi templom felújítását

Orbán Viktor miniszterelnöknél tett látogatást tegnap Hegedűs Zoltán, Vásárhely alpolgármestere, akit Lázár János is elkísért a találkozóra. A Modern Városok Program megvalósuló beruházásairól is szó esett, emellett a kávézáson Magyarország miniszterelnöke ígéretet tett az alpolgármesternek a vásárhelyi piac és a rossz állapotú helyi templomok fejlesztésére is.

A kötetlen kávézásra Hegedűs Zoltán magával vitte a piac látványtervét is, amelyet vásárközponttá alakítanának. Magyarország miniszterelnökének tetszett az elárusítóhely fejlesztésére vonatkozó ötlet, hiszen véleménye szerint erősíteni kell, hogy a magyar termékek közvetlenül a termelőtől jussanak el a vásárókhoz, nem pedig multinacionális cégeken keresztül.

 

 

„Kihangsúlyoztam, hogy a legfontosabb az, hogy ez a piac piacnak maradjon meg. Hiszen a vidéki piacoknak van egy közösségi funkciója is. Ez egy találkozóhely, ahol az emberek ismerősökkel, barátokkal, rég nem látott ismerősökkel találkoznak, és akkor meg tudják beszélni, hogy kivel mi történt. De mindenféleképpen szükséges, hogy ennek a térnek egy új formát tudjunk adni. Kényelmesebb környezetet, amely megfelel a mai kor elvárásainak” – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

 

Jól haladnak a modern városok programjának megvalósítási elemei is, tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt Hegedűs Zoltán, aki a Bethlen gimnázium terveit is elvitte magával, illetve beszámolt a már elindult Minőségi Otthoncsere Program eredményeiről is. 11 család kertes házba költözhet, és újabb 6 pályázatról döntenek a február 9-ei rendes közgyűlésen. A kezdeményezést Budapesten is érdeklődés kíséri, hiszen több régi, rossz állapotú panellakás is van a fővárosban, az itt lakók életkörülményeinek javítására jó példa lehet a vásárhelyi kezdeményezés. De beszélgettek a vásárhelyi laktanyafejlesztési programról is.

 

 

„Ezen kívül szó esett egy fontos kérdésről, ez pedig a templomok kérdése. Hódmezővásárhelyen is van több templom, amely erősen felújításra szorul, ezt nem lehet már halogatni. Sok gyülekezet már nem is tud itt hitéletet élni. Kénytelenek imaházakban vagy egy-egy szobában tartani az istentiszteletet. Ezért én azt kértem miniszterelnök úrnál, hogy támogassa a templomok felújítását. Azzal a jó hírrel szolgálhatok, hogy miniszterelnök úr támogatja ezt az elképzelésünket” – tette hozzá Hegedűs Zoltán.

 

 

A tervek szerint felújítják a tabáni, az újvárosi és a susáni református, illetve a Márton utcai evangélikus templomot is. Az alpolgármester különleges ajándékot vitt a miniszterelnöknek, egy 1998-as kampánykiadványt, amelyben a fiatal Orbán Viktor ajánlotta dr. Rapcsák András polgármesterjelöltet a választók figyelmébe. A többoldalas programot is tartalmazó kordokumentumot örömmel fogadta a miniszterelnök, aki Hegedűs Zoltánnal ismét megerősítette az Almási István polgármesterrel már korábban megkötött szövetségét. A tegnapi találkozóról Orbán Viktor is megemlékezett. Magyarország miniszterelnöke azt írta hivatalos facebook oldalán, hogy „Február 25. Hódmezővásárhely fejlődése nem állhat meg! Hajrá, Hegedűs Zoltán!”.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: