Online adás
2019. január 21. Hétfő - Ágnes napja van

Februárban elkezdődik a keleti elkerülő kivitelezése

2018. február 09.
Februárban elkezdődik a keleti elkerülő kivitelezése

Hamarosan indul a keleti elkerülő építése is Hódmezővásárhelyen – jelentette be újvárosi lakossági fórumán Hegedűs Zoltán alpolgármester. A Visszhang utcai olvasókörben tartott rendezvényen arról is szó esett, hogy a vásárhelyi piac fejlesztése egy országos mintaprogram első lépcsőfoka lehet.

Az Erzsébet úti és a 47-es számú főút közötti 3,2 kilométeres szakasz kivitelezésére a jövő héten írják alá a szerződést. Az 1,84 milliárd forintos keleti elkerülő megépítésével a susániak és az újvárosiak is jól járnak – mondta Hegedűs Zoltán az Újvárosi Olvasókörben megtartott csütörtöki fórumon.

 

 

„Még ebben a hónapban átadjuk a munkaterületet. Az Újvároson, vagy a Susánban élők számára az a 200-300 tehergépjármű, amely keresztülhalad a két városrészen nagyon nagy terhet jelent.  Hiszen, ha a 47-es út Kutasi úti szakasza felől jönnek és az Ipari Parkba tartanak, nem tudnak másfelé menni, keresztül jönnek Susánon, keresztül jönnek a Szoboszlai utcán és valahogy így jutnak ki az Ipari Parkba és ez nagyon nagy terhelés ennek a két városrésznek. A keleti elkerülővel ez a forgalom teljes egészében le fog kerülni a két városrészről” – mondta Hegedűs Zoltán.

 

 

Körgyűrűn haladhat majd a forgalom, hiszen március végére elkészül az északi elkerülő út, és a keleti elkerülővel naponta 18-20 ezer gépjármű kerülheti el a várost. A tervek szerint fejlesztenék a vásárhelyi piacot is.

 

 

 

„A városi rangú településeken a városi piacok magyar kézben vannak. Ezért a magyar kézben lévő városi piacokat a kormánynak nagyon komoly pénzekkel meg kell támogatni. Ez az utolsó lehetőség, hogy a kormány felvegye a kesztyűt a Lidllel, Auchannal, Tescoval, Aldival szemben. Nem igaz, hogy a városi piacoknál nem lehet jó kerékpártárolókat, parkolókat létrehozni, vagy hogy nem lehet a magyar vállalkozásoknak a piacok szebbé tételéhez forrásokat biztosítani. Hogyne lehetne! Ez csak szándék és pénz kérdése. A vásárhelyi piac jó példa lehet arra, hogy hogy lehet a váráshelyi piacról, az ott meglévő üzletekből támogatással egy üzletházat létrehozni. A piacon egy szabadtéri áruházat kell létrehozni, ahol a vásárhelyiek szabadon tudnak még többet vásárolni” – mondta Lázár János országgyűlési képviselő.

 

 

A tervezett vásárközpont kialakítása országos mintaprogram lehet, cél, hogy a magyar termékek közvetlenül a termelőtől jussanak el a vásárókhoz, nem pedig a multinacionális cégeken keresztül.

 

 

A fórum végén több lakossági kérdés is elhangzott az érintettekhez. Sebők-Papp Imre többek között a vásárhelyi felsőoktatás helyzetéről érdeklődött.

 

 

 

„Engedjék meg, hogy néhány elismerő szót mondjak a városvezetésről. Az, ami a városban történt az elmúlt években, szisztematikus munkára utal. Jól lehet látni a fejlődést. Örülök, hogy sorra került a Polgármesteri Hivatal felújítása is, illetve, hogy szép lassan a teljes belváros megújul. Két kérdésem van, az egyik a felsőfokú oktatás helyzete, négy lányom van, saját tapasztalatból látom, hogy ezek a gyerekek sajnos elmennek tanulni, mert vásárhelyen kevés lehetőség van az ilyen fajta képzésre ezért aztán ott is ragadnak nagyon sokszor” – tette fel a kérdést Sebők-Papp Imre.

 

 

Lázár János válaszában úgy fogalmazott, hogy fontos tudni a Szegedi Tudomány Egyetem álláspontját a Hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kar jövőjét illetően. Kifejtette: szükség van a magas képzettséggel rendelkező fiatal munkaerőre a mezőgazdaságban, és jó lenne az élelmiszeripari képzés betelepítése is, de a minőségi műszaki felsőoktatási képzésből is hiány van, hisz csak Kecskeméten van legközelebb ilyen. A tram-train a vásárhelyi fiatalok számára lehetőséget ad majd arra, hogy ne kelljen albérletet, vagy kollégiumot keresniük Szegeden ahhoz, hogy egyetemre tudjanak járni – tette hozzá a térség országgyűlési képviselője.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: