Online adás
2018. október 17. Szerda - Hedvig napja van

Hamarosan elköltözik az első család a Csengettyű közből

2018. február 09.
Hamarosan elköltözik az első család a Csengettyű közből

Már van olyan család, amely a Minőségi Lakáscsere Programnak köszönhetően költözik majd el a Csengettyű közből. A kezdeményezésre eddig 33 pályázat érkezett és 15 családról már döntött is a közgyűlés. 

A Minőségi Lakáscsere Program célja, hogy a régi panellakásokban élők az önkormányzat támogatásával kertes házba költözhessenek. A város piaci áron megveszi az érintettektől a lakásukat, és további támogatást is nyújt a költözéshez. A vételár és a támogatás együtt elérheti akár a 12 millió forintot is. A lehetőség iránt több mint hetvenen érdeklődtek eddig a Csengettyű közben lakók közül. Tizenegy család sorsáról már korábban döntött a közgyűlés, míg a mai ülésen további négy pályázatot fogadtak el. A program egyik résztvevője Fazekas János és családja, akik elsők között éltek a lakáscsere lehetőségével.

 

-        Az önkormányzatnak volt egy tájékoztatása még az ősszel, lépcsőházanként a főiskola ebédlőjében. Ott ezt meghallgattuk, és bennünk már akkor megfogalmazódott, hogy amennyiben ki fog jönni ez a program, akkor ez egy jó lehetőség lesz. Mi decemberben elkezdtük már nézni az ingatlanokat interneten, utána elkezdtünk keresgélni, és találtunk is egy számunkra megfelelő ingatlant – mondta Fazekas János.

 

A Minőségi Lakáscsere Program keretében 12 millió forintig támogatják azokat, akik kertes házba, míg 10 millióig azokat, akik tárasházba költöznek. Emellett 15%-os kedvezményt kapnak azok a családok, akik kettő vagy több gyereket nevelnek. Fazekas János szerint a program azért is jó, mert sokoldalú, hiszen akár a CSOK-kal is összekombinálható.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: