Online adás
2019. január 21. Hétfő - Ágnes napja van

Három éven belül megújul a város összes orvosi rendelője

2018. február 12.
Három éven belül megújul a város összes orvosi rendelője

A Kertvárosi Olvasókörben tartott fórumot Hegedűs Zoltán és Lázár János pénteken. További 40 millió forintot fordítanak idén a nem önkormányzati tulajdonú orvosi rendelők felújítására, amely hosszú távon hároméves programot jelent majd további források hozzárendelésével.

2018-ban több adóbevétel lesz a város költségvetésében, mint aminek az elköltésére szükség van, így a fennmaradó négyszáz millió forintból 100 milliót Erzsébet-utalvány formájában fejenként 10.000 forintjával 11.000 vásárhelyi nyugdíjas kap meg húsvétig, 300 millió forintot pedig az alpolgármesteri konzultáció tanulsága szerint az olvasókörök, sportegyesületi székhelyek és a háziorvosi rendelők felújítására fordít a város – hangzott el a lakossági fórumon.

 

 

„Az orvosi rendelők egy részét már felújítottuk, az a döntés született, hogy ha már azok fel vannak újítva, akkor legyen mind felújítva, mert megérdemli mindenki, hogy felújított rendelőbe jusson. Erről a mai napon döntést is hoztunk. Ez egy hároméves programot jelent. Az első programra a döntés megszületett, 32 millió forint plusz 8 millió forint áll rendelkezésre 2018-ban a nem önkormányzati tulajdonú rendelők felújítására” – mondta Hegedűs Zoltán.

 

 

Vásárhely az egyik legbiztonságosabb település az országban, ehhez járult hozzá a térfigyelő kamerarendszer kiépítése. Fontos szerepe van a biztonság megóvásában a jelenlegi városvezetés előre tekintő döntésének, hiszen a közgyűlés legutóbbi ülésén elutasította a bevándorlók Hódmezővásárhelyre való betelepítését. De biztonságot adnak az anyagi lehetőségek is.

 

 

 

„Hódmezővásárhelyen a legfontosabb a megélhetés, ki hogyan tud megélni. Amikor 2010-ben frakcióvezető lettem, és újra országgyűlési képviselő, akkor 3400 munkanélküli volt Hódmezővásárhelyen. Álláskereső, olyan ember, akinek nem volt lehetősége elhelyezkedni. Ma Hódmezővásárhelyen 600 álláskereső van. Ez azt jelenti, hogy azoknak, akik dolgozni akartak, munkát tudtunk teremteni” – tette hozzá Lázár János.

 

 

A kertvárosi társasházak elöregedtek – mondta a térség országgyűlési képviselője - aki felidézte a Hódtó utcai rossz műszaki állapotú kigyulladt panelház tragédiáját. 5-10 éven belül el kell végezni a kertvárosi emeletes téglaépületeknek a felújítását – fejtette ki Lázár János. A fiataloknak biztosítani kell a kertes házba költözés lehetőségét, az idősebbek számára pedig az energetikailag felújított, új nyílászárókkal ellátott méltó lakóhelyet. A térség országgyűlési képviselője szerint Hódmezővásárhely a rendszerváltozás után vesztes városnak számított, és 27 év kemény munkája kellett ahhoz, hogy győztes várossá válhasson.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: