Online adás
2019. január 21. Hétfő - Ágnes napja van

Péntekig minden szavazásra jogosult lakos megkapja az országgyűlési választásról szóló értesítést

2018. február 13.
Péntekig minden szavazásra jogosult lakos megkapja az országgyűlési választásról szóló értesítést

Február 25-én időközi polgármester-választás lesz Hódmezővásárhelyen, erről már hetekkel ezelőtt értesítést kaptak a helyi választók. Ma megérkeztek a vásárhelyi főpostára az országgyűlési képviselő-választás értesítői is, amelyeket még a héten minden választásra jogosult állampolgár meg fog kapni. Ügyelni kell tehát, nehogy összekeverje a kétféle értesítőt a szavazó.

A héten már mind a kétféle választási értesítő is a vásárhelyiek kezébe kerül, hiszen hamarosan nemcsak időközi polgármester-választás, de országgyűlési képviselő-választás is lesz nálunk. 36.000-et meghaladó a választásra jogosultak száma a városban, 50 szavazókör van, ahová lakóhely szerint osztják be a választókat, a lakóhelyhez legközelebb eső szavazókörben szerepelnek a választási névjegyzékben is, ezért a kétféle választási értesítőn szereplő adatoknak fontos szerepe van, hiszen csak a kijelölt szavazókörben lehet szavazni. Az időközi polgármester- és az országgyűlési képviselő-választáson is reggel 6-tól este 7-ig lehet majd szavazni.

 

 

 

„A február 25-én megtartásra kerülő időközi választásra egy zöld színű értesítőt kapott a lakosság, amely a szavazókörre vonatkozó adatokat tartalmazza. Elsőként arra kell figyelni, hogy a zöld értesítőben milyen adatok szerepelnek, mert ezzel tudja leadni voksát az időközi polgármester-választáson. Az országgyűlési képviselő-választásra április 8-án fog sor kerülni, erre a héten fogják megkapni az értesítőket, amely eltérő lesz, nem zöld színűként kapják meg, hanem sima, fehér lapon lesz a szöveg. Feltehetőleg mindenki ugyanabba a szavazókörbe kell, hogy menjen az országgyűlési választásra is” – mondta dr. Korsós Ágnes címzetes főjegyző.

 

 

Ha valaki elhagyta a választási értesítőjét, és nem emlékszik, melyik szavazókörbe kell mennie, hívja az 530-120-as vagy az 530-159-es telefonszámot, és az önkormányzat munkatársai tájékoztatják a központi névjegyzék adatai alapján, hogy melyik szavazókörbe kell mennie.

 

 

 

„Szavazni úgy tudunk elmenni, hogy érvényes személyazonosító igazolvány vinnünk kell magunkkal. Ez nem feltétlenül a személyi igazolvány, lehet a jogosítvány és a lakcímkártya, útlevél és lakcímkártya, vagy akinek régi típusú személyi igazolványa van, és abban még a lakcíme is szerepel, az azzal tudja igazolni magát, viszont arra oda kell figyelni, hogy ezek az okmányok ne legyenek lejártak, aki érténytelen igazolvánnyal próbálja igazolni magát, azt a bizottság sajnos kénytelen, hogy visszautasítsa” –tette hozzá dr. Korsós Ágnes címzetes főjegyző.

 

 

Aki egészségi állapota miatt mozgó urnát igényelne a február 25-ei időközi polgármester-választásra, ezt egy nyomtatványon teheti meg, amely letölthető a város honlapjáról is. Ezt kitöltve a választást megelőző pénteki napig el kell juttatni a Polgármesteri Hivatalhoz, amelyet minden érintett szavazókör megkap. A szavazás napján pedig lekésőbb 14.00 óráig kell beküldeni valamelyik hozzátartozóval ezt a nyomtatványt. Fontos tudni, hogy a február 25-ei időközi választáson csak azok vehetnek részt, akik ezen a napon Hódmezővásárhelyen vannak, és itt rendelkeznek választójoggal, akik ekkor nincsenek a városban, nem tehetik meg, hogy más településen járuljanak az urnához.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: