Online adás
2019. január 21. Hétfő - Ágnes napja van

Aláírták a szerződést, így indul a keleti elkerülő építése

2018. február 13.
Aláírták a szerződést, így indul a keleti elkerülő  építése

Indul a 47-es számú főút keleti elkerülő szakaszának építése. A szerződést ma írták alá a sajtó nyilvánossága előtt a Városházán. A beruházás munkaterületét már pénteken átadják a kivitelezőnek.

Március 29-én adják át az északi elkerülőt, amely a vásárhelyi 18-20 ezres nagyságrendű forgalmi terhelés java részét kitereli majd a városból, ezt a beruházást teszi teljessé a keleti elkerülő megépítése.Az erre vonatkozó szerződést ma írták alá a Városházán.

 

„Van egy másik, nagyon leterhelt szakasza is a hódmezővásárhelyi forgalomnak. A susáni és az újvárosi városrészeken is nagy az átmenő forgalom, amelynek célja az Ipari Park elérése. Ezen fog segíteni a keleti elkerülő, amely lényegében a 47-es út összekötését jelenti az Erzsébeti úttal. Megszületik egy kapcsolat a 47-es út és az Ipari Park között. Ezzel az úttal be is záródik a teljes körgyűrű, az ide érkezők, bármerről is érkeznek, ki tudják kerülni a várost” – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

A 3,2 kilométeres szakasz kivitelezése 1,84 milliárd forintból valósul meg – mondta Juhász Lóránt, a Délút Kft. ügyvezetője.

 

„Nagyságrendileg 60.000 tonna földanyagot fogunk itt beépíteni, 30.000 tonna kavics fog beépítésre kerülni, három körforgalmi csomópont fog épülni és egy vasúti kereszteződés” – tette hozzá Juhász Lóránt.

 

A beruházást a tervek szerint még idén ősszel, legkésőbb az év végén átadják – zárta gondolatait a Délút Kft. ügyvezetője.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: