Online adás
2019. január 21. Hétfő - Ágnes napja van

A vásárhelyi Jobbik szakadni látszik

2018. február 13.
A vásárhelyi Jobbik szakadni látszik

Márki-Zay Péter miatt szakadhat a vásárhelyi Jobbik. A párt tagságából többen nem tudják elfogadni, hogy Gyurcsánnyal és más baloldali pártokkal kell együttműködniük. – tudta meg a Vásárhely24.

Az internetes hírportál információ szerint a Jobbik önkormányzati képviselője, Dr. Szabó Pál kilép a pártból, és írásban már be is nyújtotta az erről szóló nyilatkozatát. Szabó Pál a jövőben független képviselőként dolgozhat majd a testületben.

 

A Vásárhely24 szerint sem a képviselő, sem több más párttag sem tudja elfogadni Márki-Zay Péter támogatását, és azt sem, hogy mindezt a baloldali pártokkal és Gyurcsány Ferenccel közösen kell megtenniük.

 

A Jobbik korábbi polgármesterjelöltje, Kovács Sándor is éles kritikát fogalmazott meg a közös jelölttel kapcsolatban saját közösségi oldalán. A jelölttel, mint írja, a „legnagyobb baj az, hogy nem beszél egyenesen, hogy nem látom az őszinteséget a gondolatai mögött, hogy minden egyes nap azt látom, hogy ellentmondásokba keveredik önmagával. És nekem, bárhogy csűröm csavarom, ez is hatalomra törekvés, nagyzolás és kemény egyéni érdek, nem pedig önzetlen segítő szándék a város egyszerű lakói felé.”

 

A korábbi polgármesterjelölt az összefogást sem támogatja: nem érti, „miért kell hirdetni a függetlenséget, hogyha alapvetően minden egyes liberális és kommunista párt beáll mögé? Természetesen a Jobbikot is beleértve, amely lassan a lehető legrosszabb kategória, mondjuk: radikálisan kommunista-liberális szemléletű. Szóval ennek ugyanolyan megélhetési politikus íze van” – zárja gondolatmenetét Kovács Sándor.

 

Az értesülést Szabó Pál sem megerősíteni sem megcáfolni nem kívánta a hírportálnak. 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: