Online adás
2019. január 21. Hétfő - Ágnes napja van

Minilabort kapott a Varga Tamás általános Iskola

2018. február 13.
Minilabort kapott a Varga Tamás általános Iskola

A Villeroy & Boch Magyaroroszág Kft. ma egy közel 150 ezer forint értékű hordozható minilabort adományozott a Varga Tamás Általános Iskolának. A készlettel akár 40 különböző kémiai kísérlet többszöri elvégzésére is lehetősége nyílik majd a diákoknak.

Egy, a tavalyi évben kiírt pályázatnak köszönhetően nyílt lehetősége a Villeroy & Boch Kft. hódmezővásárhelyi központjának arra, hogy egy hordozható labort nyerve segítsenek egy helyi általános iskolának. A pályázatot kiíró cég célja az volt, hogy a kémia oktatást színesebbé, szerethetőbbé tegyék a gyerekek számára.

 

 

-2017 őszén az egyik partnerünk, aki a laborba szállít be nekünk különböző alapanyagokat és vegyszereket, indított egy pályázatot kifejezetten általános iskolás diákok számára, ami arról szólt, hogy ha valamelyik partnerük egy bizonyos értékhatár felett vásárol, akkor lehetőség van arra, hogy egy minilabort kapjanak ajándékba. – mondta Hideg Gábor, a Villeroy &Boch Magyaroroszág Kft. ügyvezetője.

 

 

A helyi iskola kiválasztása egy belső sorsoláson keresztül történt meg, azon intézmények között, ahova a cég laboratóriumában dolgozó munkatársak gyermekei járnak. Végül a Varga Tamás Általános Iskola került ki győztesen, akik ma délelőtt vehették át új eszközeiket.

 

 

-Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek, ajándéknak, hiszen a pedagógiai munkánk során központi szerepet játszik az élményszerű oktatás, tanítás. És egy ilyen labor, amivel kísérleteket lehet bemutatni, hozzájárul ahhoz, hogy felkeltse a gyerekek érdeklődését, illetve egy-egy komplett természettudományos jelenség megértéséhez is vezeti őket. - mondta Farkas Zsuzsanna, a Varga Tamás Általános Iskola igazgatója.

 

 

Az új laborfelszerelést a tanórákon túl az intézményben működő természettudományos szakkör keretein belül is használhatják majd a diákok.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: