Online adás
2019. január 21. Hétfő - Ágnes napja van

A só című mesével lépett fel a Léghajó Színház

2018. február 13.
A só című mesével lépett fel a Léghajó Színház

Száraz-Nagy Tamás és a Léghajó Színház ismét a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban járt. Ezúttal A só című mesét vitték színre, sok-sok zenével, dallal és tánccal fűszerezve.

A só című mesét hozta el a gyermekközönségnek tegnapi két előadásával a Léghajó Színház a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba. Az indiai motívumokkal is kiegészült klasszikus történet jól ismert mondatát már a legkisebbek is kívülről tudják.

 

 

„Amikor a lány azt mondta, hogy úgy szeretlek édesapám, mint az emberek a sót” – idézte Zsibrita Lia.

 

Kovács Imre Attila szövegéhez Száraz-Nagy Tamás írt zenét.

 

 

„Oldja a figyelmüket. Egy kicsit másfelé viszi el a figyelmüket, a dal tempója tapsos tempó. A 120-as tempó azonnal tapsra késztet minden gyereket. Fontos oldani őket, mert 50 – 55 perces a mese és ezt a 3- 10 éves korosztálynak ajánljuk. Ahhoz, hogy egy hároméves végigüljön 50 percet, kemény munka kell a részünkről. Hogy ott tartsuk és a figyelmét fenntartsuk, ebben segít többek között a zene is” – mondta Száraz-Nagy Tamás.

 

 

„Nagyon szeretem a dalokat és az énekeket. Kifejezetten élveztem. Az énekben a táncolás része az, ami egy kicsit kifullaszt, hogy ott legyünk energiában is, és mégis a szövegre is tudjunk koncentrálni” – tette hozzá Kiss Izabella.

 

 

Egy – egy színész több szereplő bőrébe is belebújt az előadás során, hogy a színfalak mögötti jelmezcserével új figuraként jelenjen meg a színen.

 

 

„Igazából ezek a karakterek elég eltérőek, valaki szerint épp ez a jó, valaki szerint pedig épp ez a nehéz. Számomra pont ez a jó, amikor különféle karaktereket kell megformálni, ha csak hajszálnyira térnének el a karakterek, azt sokkal nehezebb lenne megformálni, mint így, hogy merőben különböznek egymástól” – nyilatkozott Fejes Katica.

 

 

A jelenlegi csapat másfél éve dolgozik együtt, és a következő évadtól bővül majd a társulat, mert szeretnének még nagyobb, látványosabb előadásokkal kedveskedni a kis közönségnek.

 

 

„Mindenképpen maradok a továbbiakban, főként a nagyobb darabokban szereplőként, illetve a háttérben a kisebb daraboknál, mert egyelőre szeretnék még tanulni” – mondta Szemenyei Zita.

 

 

A díszletet Török János tervezte, amelyet új technikával, vászonra nyomtattak és mozgatják is a különféle elemeket, így igyekeznek elérni, hogy a gyerekeknek még maradandóbb élményekben legyen részük.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: