Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Teljes energetikai felújításon esik át a Kalmár épülete

2018. február 23.
Teljes energetikai felújításon esik át a Kalmár épülete

Javában zajlik a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskola energetikai korszerűsítése. A jövőben az a cél, hogy nemcsak infrastruktúrájában, hanem az oktatás színvonalában is megújuljon a szakképzés. Ezért az eszközpark javítása és az intézmény bővítése is a tervek között szerepel.

A Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskola a 70-es évek elején épült, ezért mára megérett a teljes körű felújítása. Az intézmény korszerűsítése elkezdődött, a munkálatok menetéről ma Hegedűs Zoltán alpolgármester számolt be.

 

-A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával 303 millió forintból tud energetikailag megújulni az épület. Teljes külső nyílászárócsere történt, valamint a hőszigetelés is folyamatban van nemcsak a főépület tekintetében, hanem a tanműhelyek esetében is. Ez különösen szívügyem, hiszen valamikor ebben a tanműhelyben dolgoztam- mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

 

A munkálatok ezzel azonban nem értek véget, hiszen mind belül, mind az oktatás színvonalában változások várhatók.

 

 

-A Modern Városok Programban kértünk lehetőséget arra, hogy ezt az iskolát ne csak külsőleg, hanem belsőleg is felújítsuk, bővítsük, eszközrendszerét javítsuk, hogy itt egy XX. századi igényeknek megfelelő intézményt tudjunk létrehozni. Ehhez kapcsolódik még az a 400-450 milliós oktatási fejlesztési program is, amelyről a tegnapi napon adott hírt a Szakképzési Centrum. Így infrastruktúrája mellett az oktatása is megújul a szakképzésnek Hódmezővásárhelyen - tette hozzá Hegedűs Zoltán.

 

 

A Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskola a város egyik legtöbb tanulóval rendelkező intézménye. Nappali tagozaton 381 fő, estin 182 fő tanul itt, ezért a hódmezővásárhelyi ipari munkaerő utánpótlás központjának számít. A helyben működő vállalkozások igényeit szolgálja ki az intézmény, legyen szó szaniter-, kötöttárúgyártásról vagy akár fémipari munkáról. A szakképzés skálája ezért a piaci szükségleteknek megfelelően alakul majd a jövőben is. 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: