Online adás
2019. február 22. Péntek - Gerzson napja van

Új interaktív önálló esttel jelentkezik ezentúl kéthavonta Fényesi Tóth János

2018. február 27.
Új interaktív önálló esttel jelentkezik ezentúl kéthavonta Fényesi Tóth János

Az „… és én” -tematikus sorozat darabjaiban nemcsak sajátos viszonyát villantja fel az előadó a kávéházakhoz, vagy akár a versekhez, de elmondása szerint alkalmat teremt a mai világunkból fájóan hiányzó eszmecserére is.

Kávéház és én című nyitórendezvényével indított új sorozatot a Németh László Városi Könyvtárban Fényesi Tóth János.

 

 

„Ennek az új sorozatnak a címe az, hogy … és én három ponttal az elején. Minden alkalommal, azaz kéthavonta, lesz valamilyen izgalmas, érdekes téma, amiről majd beszélgetünk. Ezen van a hangsúly, hiszen ez a szándékaim szerint egy interaktív előadássorozat lesz. A mai napon a kávéházról lesz szó. Visszamegyünk az időben egészen addig, hogy hogyan találták fel a kávé élénkítő hatását, ki volt az első kávés a fővárosban és kiemelve két kávéházról is lesz majd szó” – ismertette Fényesi Tóth János.

 

 

A kávéházak régen fontos találkozóhelyként szolgáltak, egészen más volt a szerepük, mint manapság. Az információcsere mellett a költőkkel, írókkal való találkozásra is itt volt lehetőség. A kávéháztulajdonosok pedig jó érzékkel tapintottak rá, hogy ahová a fiatal poétákat beengedik, oda eljönnek a szépasszonyok is, ha pedig ők a kávéházban vannak, a gazdag urak sem maradhatnak el, és így biztosan jövedelmező is lesz az üzlet.

 

 

„A Hungária és a Centrál Kávéházról lesz szó bővebben a mai napon. Nagyon egyszerűen fogalmazva, ha a Hungária Kávéház nem épül fel, akkor a modern irodalmi élet vagy nem, vagy csak később indul el. A Centrál Kávéházból például később a Nyugat című folyóirat indult el” – mondta Fényesi Tóth János.

 

 

Az emberek eltávolodtak egymástól, nem beszélgetnek – mondta az est szervező-előadója, aki azért álmodta meg a programsorozatot, hogy lehetőség nyíljon a közönség számára az eszmecserére.

 

 

Fényesi Tóth János legközelebb vers és én címmel várja majd április 23-án a Németh László Városi Könyvtárba a közönséget. 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: