Online adás
2018. szeptember 24. Hétfő - Gellért napja van

A Varga Tamás Általános Iskola tanári kara is megkapta a laptopokat

2018. március 21.
A Varga Tamás Általános Iskola tanári kara is megkapta a laptopokat

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően eddig 23 eszközt kaptak, a hiányzókat március végéig pótolják.

A pályázat útján kiosztott új laptopokból a Varga Tamás Általános Iskola tanárai is részesültek. A kormány célja egyrészt a digitális világ összekapcsolása az oktatással, másrészt azt szeretnék, hogy egyetlen diák se hagyhassa el anélkül az iskolát, hogy a megfelelő digitális kompetenciái meglegyenek. A Varga Tamás három másik intézménnyel – a Liszt Ferenc, a Német László és a Szegvári Forray Máté Általános Iskolával – közösen részt vesz egy másik, digitális kompetenciákra irányuló pályázatban is, melynek során a pedagógusok akár egymástól is tanulhatnak.

 

 

„Ezen keresztül olyan programcsomagok kidolgozására kerül sor, amelyek a mindennapjainkba beépülhetnek. Ezek fő fókusza az alapkompetenciák fejlesztése, úgyhogy bízom benne, hogy nemcsak az eszközhasználat, de maga a program, ami beépül a gyerekek mindennapjaiba, fogja szolgálni azt, hogy itt a 21. században meg tudjunk felelni. Illetve ennek a változó világnak, amibe belenőttünk mi is, a gyerekek meg még inkább. A folyamatos megújulás, amit ezek a digitális eszközök támogatnak, ez most egy nagy előrelépés iskolánk életében” – fejtette ki Farkas Zsuzsanna, a Varga Tamás Általános Iskola igazgatója.

 

Csillag Éva Marianna angol, francia és irodalom szakos tanár. Stábunknak elmondta, nagyban megkönnyíti munkáját az új laptop, ugyanis személyes használatra kapta, így az otthoni felkészülés alkalmával akár dolgozatokat, játékos feladatokat vagy prezentációkat is könnyedén el tud vele készíteni.

 

 

„Az én munkámat nagyon sokban előmozdítja és segíti ez az új eszköz. Éppen tegnap egy szakkört tartottam, és bármilyen olyan kérdés, ami felmerül, azonnal meg tudom válaszolni a laptop segítségével, illetve tudok azonnal olyan szemléltetőeszközöket mutatni, amikre ott abban a pillanatban szükség van” – mondta Csillag Éva Marianna, az iskola pedagógusa.

 

 

Az intézmény eddig 23 laptopot kapott, a hiányzókat március végéig szállítják.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: