Online adás
2019. március 25. Hétfő - Irén napja van

A májusi musical bemutatóra készül a Varga Tamás Általános Iskola

2018. március 28.
A májusi musical bemutatóra készül a Varga Tamás Általános Iskola

Újabb musicalt mutat be májusban a Varga Tamás Általános Iskola. A szereplőket kiválogatták, a felkészülést pedig már február elején megkezdték.

A szereplés lehetőségét az iskola összes diákjának felajánlották, elsőtől egészen nyolcadik osztályig. Az elsődleges cél azt volt, hogy valamennyi tanuló részt vegyen a különleges produkcióban, így mintegy 300-an fognak színpadra lépni májusban. Három éve a Platán Varázs című musicalt adták elő, most a Diótörő és egerekkel készülnek.

 

„Ez a második alkalom. Nagyon nagy izgalommal készülünk. Az első ilyen előadás nagy sikerrel zárult, én úgy gondolom, nagyon nagy élményt adott a gyerekeknek, a szülőknek és a pedagógusoknak egyaránt. Most is épp olyan izgalommal készülünk. Egy nagyon nagy együttműködésben valósul meg, egyrészt a gyerekekkel egy szoros munka valósul meg, illetve vannak segítőink is” – fejtette ki Farkas Zsuzsanna, az intézmény vezetője.

 

Az énekeseket Asztalos Kata, művésztanár készíti fel, aki már az előző darabban is közreműködött. Már januárban kiválasztották a legjobbakat, a felkészülés intenzív szakasza pedig februárban kezdődött. Zenei vezetőként betanítja a szólistákat és besegít a kórus felkészítésében is.

 

„Könnyű dolgom van, mert nagyon ügyesek, tehetségesek, szorgalmasak. Közel 80 jelentkező közül választottuk ki az a 24-25 szólistát, akivel én közvetlenül dolgozok a darabban. Azt mondhatom, hogy tényleg lubickolok ebben a munkában, nagyon ügyesek a gyerekek, komolyan veszik a felkészülést, és annak ellenére, hogy ez eredetileg felnőtt hangokra íródott darab, nagyon szépen veszik az akadályokat” – mondta Asztalos Kata, művésztanár, a szólisták felkészítő tanára.

 

A bemutatót május negyedikére tervezik a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba, melyre támogatói jegyeket vehetnek majd az érdeklődők. Az előadást május 6-án ismételten előadják két időpontban.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: