Online adás
2019. augusztus 21. Szerda - Sámuel napja van

Szavalva és dalban elmondva is a verseké volt a főszerep tegnap a városi könyvtárban

2018. április 10.
Szavalva és dalban elmondva is a verseké volt a főszerep tegnap a városi könyvtárban

Zenés-irodalmi estre várta az érdeklődőket Dobos Katalin színművész és Bereczky Szilvia énekművész a Magyar Költészet Napja alkalmából.

Faludy György: Óda a magyar nyelvhez című költeménye is elhangzott tegnap a könyvtárban, Dobos Katalin színművész tolmácsolásában. Majd Bereczky Szilva énekművész Weöres Sándor ismert gyermekverseiből válogatott és ezek közül énekelt el néhányat a közönségnek. Az érdeklődők prózában és dalban is élvezhették a verseket.

 

 

-A Magyar Költészet Napját ünnepeljük és ebből az alkalomból hívtam meg Dobos Katalin színművészt, aki gyönyörű orgánumával, fantasztikus tudásával úgy tud szavalni és magával ragadni a közönséget, hogy az egyedülálló. Kitüntetés számomra, hogy vele léphetek fel. Én is próbáltam magyar költők megzenésített verseit keresni, így ez a kettő felváltva fog elhangozni a mai estén- mondta Bereczky Szilvia énekművész.

 

 

 

A Magyar Költészet Napját 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük. A művészek ezért is választották éppen ő az versének egyik részletét estjük címének: „Úgy szeress, mintha jó volna, mintha szívem szíved volna”.

 

 

-Ezt a verset is megzenésítették, így Sebők Ferenc jóvoltából ezt a verset is szeretném bemutatni. Ezt is nagyon szeretem, az egyik kedvenc költeményen. A szerelemről szól, ami az életünk egyik inspirálója- tette hozzá az énekművész.

 

 

Az előadók legfontosabb célkitűzése azt volt, hogy az érdeklődők olyan szép élménnyel gazdagodjanak, amely akár arra is késztetheti őket, hogy otthon leemeljenek egy verseskötetet a polcról és újra elmélyüljenek a líra világában.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: