Online adás
2019. március 25. Hétfő - Irén napja van

Orbán Viktor: az új kormány munkája demográfiai súlypontú lesz

2018. április 11.
Orbán Viktor: az új kormány munkája demográfiai súlypontú lesz

A magyar kormány az erős tagállamokból álló erős Európáját támogatja – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban tartott sajtótájékoztatón. A kormányfő elmondta, nem kívánják folytatni az előző ciklust, az új kormány munkája demográfiai súlypontú lesz.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, nem folytatni fogják a kormányzást, hanem egy új kormány jön létre, nem az előző ciklust szándékozzák meghosszabbítani, hanem egy ciklust fognak megnyitni. Hozzátette, minden miniszter és államtitkár munkája véget ér, „nagy részben új emberekkel, részben új struktúrákkal” készül kabinetet alakítani. A kormányalakítási tárgyalások mintegy 3-4 hétig tarthatnak, melyre a KDNP már be is jelentkezett, ezért más koalíciós párt bevonása már nem indokolt. A kormányfő hangsúlyozta, a most induló kormányzás szándékai szerint demográfiai súlypontú lesz.

 

 

A támogatottságunk az egyértelmű. Erős felhatalmazást kaptunk, sőt, ha visszatekintek a mögöttünk hagyott 30 évre, az egyik legerősebb – ha nem a legerősebb – felhatalmazást kaptuk meg. A magyar emberek kijelölték a legfontosabb témákat, ezek a bevándorlás kérdése és a nemzeti szuverenitás voltak. A magyarok úgy döntöttek, hogy csak ők dönthetik el, hogy kikkel kívánnak együtt élni Magyarországon és ebből a pozícióból a magyar kormány egy tapodtat sem adhat fel. Ez a döntés kötelez bennünket. Mi egy olyan európai nemzet vagyunk, amely erős tagállamokból álló, erős Európát akar. Vagyis a választás az én felfogásom szerint azt is eldöntötte, hogy a magyar kormánynak a nemzetek Európája mellett kell kiállnia és nem az Európai Egyesült Államok mellett. – emelte ki Orbán Viktor.   

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: