Online adás
2019. március 25. Hétfő - Irén napja van

Vonatpótló autóbuszok járnak Szeged és Hódmezővásárhely valamint Szentes és Szeged között

2018. április 11.
Vonatpótló autóbuszok járnak Szeged és Hódmezővásárhely valamint Szentes és Szeged között

Április 4-étől vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat Szeged és Hódmezővásárhely között, illetve a Szentes – Szeged vonalon. A menetrendről és a korábbiaktól eltérő megállóhelyekről a MÁV-csoport honlapján tájékozódhat az utazóközönség.

Hódmezővásárhely térségében a vasútvonal felújítása, illetve a tram-train beruházás kezdete miatt április 4-étől két vonalon lépett életbe vágányzár. Emiatt vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat. Több fázisban folynak majd a munkálatok egészen 2019. április 25-éig.

 

 

„Jelenleg a június 15-ig tartó első fázisban Szeged és Hódmezővásárhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Most Algyő és Hódmezővásárhely-Népkert állomások között végzik a pályafelújítást. A munkák ideje alatt ugyancsak pótlóbuszok közlekednek Szentes és Hódmezővásárhely között. A vasúttársaság arra kéri az utasokat, hogy tájékozódjanak a vonatpótló buszok esetleg módosított menetrendjéről, a menetrendtől eltérő megállóhelyekről. Ezt a MÁV-csoport honlapján találhatják a vágányzári hírek között” – mondta Kavalecz Imre kommunikációs szakértő, a MÁV Zrtkommunikációs igazgatóságának munkatársa.

 

 

A Szentestől Szeged, illetve Szegedtől Szentes felé közlekedő pótlóbuszok csatlakozását, a 47-es út mentén, Kopáncsnál a Kishomoki Vegyesbolt megállóhelynél biztosítja a vasúttársaság.

 

 

„A vágányzár ideje alatt Szeged-Rókustól Hódmezővásárhely-Népkertig, továbbá Hódmezővásárhelyen a 130-as vasútvonalat keresztező Béke telepi, sándorfalvi úti, illetve az Ady Endre úti, a Nagy András János utcai, illetve az egyik bekötő úton lévő vasúti átjárók biztosító berendezéseit is kikapcsolták. Esetleges vonatközlekedés, munkavonatok közlekedése esetén a vonatforgalmat ilyenkor jelzőőr irányítja” – tette hozzá Kavalecz Imre.

 

 

A teljes fejlesztés kivitelezője és irányítója a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a vasúttársaság pedig azokat a munkálatokat végzi el, amelyek a tram-train kiépítéséhez kapcsolódnak.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: