Online adás
2019. március 25. Hétfő - Irén napja van

Tiltott pártfinanszírozás gyanúja miatt jelentené fel Szabó Bálint Márki-Zayt

2018. április 12.
Tiltott pártfinanszírozás gyanúja miatt jelentené fel Szabó Bálint Márki-Zayt

Három napos ultimátumot adott Szabó Bálint Márki-Zay Péternek, hogy hozza nyilvánosságra: kapott-e pénzt a K’Art-ügy résztvevőitől a polgármesteri kampányának finanszírozására. Ha a 72 órás határidő letelik, és nem derülnek ki a részletek, akkor K’Art által megkárosított alvállalkozók jogi képviselője feljelentést tesz az ügyben.

Szabó Bálint ma sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: „a K’Art-ügy Márki-Zay Péter korrupciós pártfinanszírozási ügye, amelybe a polgármester morálisan és erkölcsileg már belebukott, jogi értelemben pedig egészen biztos, hogy bele fog bukni.” Szabó Bálint egyben felszólította Márki Zay Pétert, hogy távozzon a közéletből.

 

 

-Én arra szólítom fel Márki-Zay Pétert a károsultak nevében és képviseletében, innen a Szegedi Járásbíroság elől, hogy haladéktalanul távozzon a közéletből, mert megengedhetetlen az, hogy valaki a korrupció ellenes küzdelem helyi és országos „Grál lovagjaként” elindul egy választáson, majd bebizonyosodik róla, kétséget kizáró módon, hogy lopott pénzből, egészen pontosan a K’Art-ügyben kisvállalkozók tucatjaitól ellopott pénzből finanszírozta a polgármesteri kampányát – mondta dr. Szabó Bálint, jogász, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője.

 

 

Szabó Bálint kiemelte: több mint egy hónapja nem kaptak választ Márki-Zay Pétertől arra, hogy hány alkalommal és mekkora összegű támogatást kapott Kendi Imrétől, a K’Art cégcsoport vezetőjétől. Ugyanakkor arra kéri a polgármestert, hogy hozza nyilvánosságra az erre vonatkozó bankszámlakivonatának adatait, és azonnal fizesse vissza a lopott pénzt.

 

 

-Azt vártjuk Márki-Zay Pétertől, hogy a nála lévő ellopott pénzt haladéktalanul fizesse vissza a károsultaknak. Miután ez megtörtént, azután kérjen bocsánatot a közvéleménytől, amelyet félrevezetett, és kérjen bocsánatot azoktól a vállalkozóktól, akiknek az ellopott pénzéből kampányolt – tette hozzá Szabó Bálint.

 

 

Amennyiben Márki-Zay Péter 72 órán belül nem hozza nyilvánosságra a kért adatokat, úgy Szabó Bálint tiltott pártfinanszírozás illetve költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést fog tenni a polgármester ellen. A ma 13 órára kiírt K’Art-ügy tárgyalását május 31-re halasztotta a Szegedi Járásbíróság.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: