Online adás
2019. augusztus 21. Szerda - Sámuel napja van

Ady-esttel emlékeztek meg a magyar költészet napjáról

2018. április 12.
Ady-esttel emlékeztek meg a magyar költészet napjáról

A magyar költészet napjáról emlékeztek meg tegnap a Németh László Városi Könyvtárban, ahol Rácz Attila a 141 éve született Ady Endre verseiből állította össze zenével is kibővített irodalmi estjét.

1964 óta április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját, ugyanis 1905-ben ezen a napon született József Attila. A Németh László könyvtárban ennek ellenére, rendhagyó módon Ady esttel emlékeztek meg a jeles napról. Az est előadója Rácz Attila volt, aki tavaly a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban egy hosszabb előadás keretében már megismertette a közönséggel a költő munkásságát, örökérvényűségét.

 

 

-Szólhat a gyerekekhez is, szólhat a felnőttekhez is vagy egészen az idős emberekhez is, mert mindig egy bizonyos állapotban éri az embert és megtudja szólítani. Annyira általános, univerzális és örökérvényűek ezek a gondolatok, amelyeket ő megfogalmazott, hogy az szinte minden korosztály számára nyújt valami olyat, ami az átlagtól eltér. – mondta Rácz Attila versmondó.

 

 

A tegnapi esten Ady versei négy témakör szerint voltak csoportosítva, így az önkeresés és családhoz fűződő kapcsolatától a szerelmi csalódásain át az Istenes versei és a társadalommal való viszonyát bemutató alkotásai is elhangoztak.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: