Online adás
2019. március 25. Hétfő - Irén napja van

A 2018-as választások legnagyobb győztese Lázár János lett

2018. április 13.
A 2018-as választások legnagyobb győztese Lázár János lett

A 2018-as választások legnagyobb győztese Lázár János lett – mondák a vasárnapi választások eredményét és annak következményeit elemezve stúdióvendégeink, dr. Löffler Tibor egyetemi docens, politológus és Csúri Ákos újságíró, a Blogstar alapítója.

A vasárnapi országgyűlési képviselő választásra ellenzéki és kormány oldalról is komoly volt a mozgósítás. Ennek is köszönhető a kimondottan magas részvételi arány. Napközben azonban nem lehetett tudni, hogy ez valójában melyik oldalnak kedvez igazán – hangzott el a tegnap esti élő magazinműsorunkban, ahol dr. Löffler Tibor egyetemi docens, politológus és Csúri Ákos újságíró, a Blogstar alapítója volt a vendégünk. A Fidesz-KDNP 2/3-os győzelme azonban mindkettőjüket meglepte.

 

 

- Én egy 105 - 110 mandátum közelébe jósoltam a Fideszt, jóval erősebbnek gondoltam a Jobbikot, legalábbis a mozgások alapján. Szerintem a Jobbik sokkal hamarabb hagyta abba a kampányt, mint kellett volna. Ez visszaütött a végén. Elfogyott a lendület, de az is kiderült, hogy a Fidesz stratégiája, fő kommunikációs üzenete, az nagyon pontos méréseken és becsléseken alapult. Ez valóban elvitte az embereket, mozgósított és az ország megvédése mellett tették le a voksukat – fogalmazott Csúri Ákos újságíró. 

 

 

Az ellenzék csodafegyvere a taktikai szavazás néhány kivételtől eltekintve láthatóan nem működött – hangsúlyozta dr. Löffler Tibor és Csúri Ákos. Szerintük a valódi programok hiánya vezetett ehhez a végeredményhez. Azóta, vezető és meghatározó ellenzéki politikusok sora nyújtotta be lemondását. Ez egy megújulást hozhat azon az oldalon – vélik a szakértők. A stúdióban arról is beszéltek vendégeink, hogy a 2018-as választások legnagyobb győzteseként Lázár Jánost lehet megemlíteni, különösen az alig két hónappal korábbi hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás eredményének tudatában. 

 

 

- Lázár János maga is egy interjújában úgy értékelte, hogy nagyon össze kellett szednie magát. Soha nem nézett még ilyen kihívás elé. Ugyanakkor, igazság szerint ő megvédte mandátumát. Nem történt semmi rendkívüli. Olyan értelemben véve, hogy nem az történt meg, hogy egyszer elvesztette azt a mandátumát, amit most visszaszerzett. Ő megvédte mandátumát- mondta Löffler Tibor.

 

 

- Csak mennyi plusz szavazattal... Az, hogy itt kiugróan magas volt a részvétel és majdnem 30 ezer szavazatot kapott a miniszter ez egy irgalmatlan magas szám – tette hozzá Csúri Ákos.

 

 

A teljes beszélgetést a 20 órától kezdődő Híradót követően láthatják, amelyet szombaton és vasárnap 18 órától megismételünk. 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: