Online adás
2019. március 25. Hétfő - Irén napja van

Lázár János több szavazatot kapott a vásárhelyiektől, mint Márki-Zay Péter az időközi polgármester-választáson

2018. április 16.
Lázár János több szavazatot kapott a vásárhelyiektől, mint Márki-Zay Péter az időközi polgármester-választáson

Lázár János több szavazatot kapott a vásárhelyiektől, mint Márki-Zay Péter az időközi polgármesteri választáson – írja a promenád.hu. A polgármester közösségi oldalán elmondta, szerinte Lázár Jánosnak komoly lemaradása van Hódmezővásárhelyen, azonban a számok nem ezt mutatják.

„Az elhamarkodott és nagyon elbizakodott kezdeti nyilatkozatai után, amikor még azt hitte, hogy ő megnyerte a hódmezővásárhelyiek szavazatainak többségét – ezt, ha összeszámolták, márpedig a Promenád megtette neki és összeszámolta, hogy nem érte el a 13 ezer szavazatot Lázár János Hódmezővásárhelyen, még úgy sem, hogy valahonnan leakasztott 3000 olyan szavazót, akik nem mentek el Hegedűs Zoltánra szavazni. Körülbelül ennyivel többen szavaztak most, tehát a részvétel tényleg rekordmagasságú volt Hódmezővásárhelyen is. Mindenesetre ő ennek ellenére is tudja, hogy nagyon komoly lemaradása van ebben a városban”

 

 

Ezekkel a szavakkal értékelte a választókerület eredményeit Márki-Zay Péter. A február 25-ei időközi polgármester-választáson 13 076 szavazatot kapó független polgármesternél április 8-án viszont 211 fővel szavaztak többen Hódmezővásárhelyen Lázár Jánosra. Ez azután derült ki, hogy vasárnap befejezték a szavazatok teljes összegzését a Csongrád megye 4-es számú országos egyéni választókerületében is. Lázár János az összes leadott szavazat több mint 51 százalékát, 29 534 voksot kapott. A promenád.hu internetes hírportál összeszámolta, Lázár János Hódmezővásárhelyen pontosan 13 287 voksot kapott, ami 211-el több, mint amit Márki-Zay Péter zsebelhetett be az időközi polgármester-választáson.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: