Online adás
2019. március 25. Hétfő - Irén napja van

Rékasi Károly és Pikali Gerda lépett fel tegnap a Bessenyeiben

2018. április 16.
Rékasi Károly és Pikali Gerda lépett fel tegnap a Bessenyeiben

Két, látszólag teljesen különböző ember útkeresését és egymásra találását mutatta be a Boldogság című vígjáték tegnap este a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A szereplők bőrébe nagy hitelességgel bújt a vásárhelyi születésű Pikali Gerda és Rékasi Károly, akik az életben is egy párt alkotnak. Olyan sokan voltak rájuk kíváncsiak, hogy a színészek dupla előadást játszottak.

Egy válófélben lévő férfi és egy hat éve elvált nő kapcsolatának kibontakozását lehetett nyomon követni tegnap a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A helyzetet nehezítette, hogy amikor az egyik próbált volna közeledni a másikhoz, akkor a másik éppen visszavonulót fújt, vagy fordítva. Az előadás arra próbált rávilágítani, ki hogyan ad esélyt arra, hogy újra párkapcsolatban éljen.

 

 

-          Amikor két ember a saját útját keresgéli, akkor ne legyen rest! Tegyünk lépéseket! Emelkedjünk felül az eddigi önmagunkon! Eddig azt hittük, hogy az a jó út, de akkor lépjünk hátra egy picit, ahogyan a festőművész is csinálja. Fest, fest és fest, majd hátralép és megnézi, hogy eddig mit csinált, és tud hozni egy újabb döntést. Időnként vizsgáljuk át ezeket a dolgokat, hogy jó út felé tartunk-e, jól keverjük-e a színeket. Mert, ha megnéztük, akkor tudunk esetleg változtatni - mondta Rékasi Károly színművész.

 

 

A női szereplőt játszó Pikali Gerda szerint nincsenek az előadásban teátrális jelenetek, csak problémák és megválaszolandó kérdések, így két ember őszinte beszélgetésének lehetnek szem- és fültanúi a nézők. Olyan, mintha egy lakásból az egyik falat kiemelték volna, így az érdeklődők bekukkanthatnak mások életébe. Mivel a szituációk hasonlók, ezért ez olyan hatást kelt, mintha kívülről látnák önmagukat az emberek.

 

 

 

-          Nem egyszerű a helyzet, ahogy nekünk sem egyszerű a magánéleti részünk. Nyilván mi is elváltunk, ilyen szempontból van aktualitása a darabnak, hiszen nekünk is meg kellett keresi egymást és meg kellett küzdeni egymásért. Ugyanúgy, ahogyan a két embernek is a színpadon- mondta Pikali Gerda színművész.

 

 

A József Attila Színházban tavaly ősszel debütáló Boldogság című előadás már számos vidéki városba eljutott. Ez a vásárhelyi bemutató azonban azért volt más, mint a többi, mert Pikali Gerda szülővárosában lépett színpadra. Azon a helyen, ahonnan elindult pályája, és a pedagógusok támogatásának köszönhetően, ma az az ember lehet, aki mindig is szeretett volna lenni.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: