Online adás
2019. március 25. Hétfő - Irén napja van

Harmadik alkalommal szervezték meg a szakmák éjszakáját Hódmezővásárhelyen

2018. április 16.
Harmadik alkalommal szervezték meg a szakmák éjszakáját Hódmezővásárhelyen

A szakmák éjszakáján színes programokkal készültek a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum tagintézményei a pályaválasztás előtt állóknak. Az érdeklődők megismerhették a különböző mesterségeket, süteményeket kóstolhattak és a legó-robotokat is ki lehetett próbálni.

Harmadik alkalommal szervezték meg a szakmák éjszakáját Hódmezővásárhelyen. A résztvevők délután Pál Dénes dalaival hangolódtak az eseményre, este 6 órakor pedig Árva-Nagy Sándorné, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója nyitotta meg a programsorozatot.

 

 

 

„Minden szülő a legjobbat szeretné gyermekének. Jobb, kényelmesebb életet, biztos jövőt, megélhetést. Egy jó szakma garancia erre. Szakácsra, autószerelőre, ápolónőre, kereskedőre, fogtechnikusra mindig szükség van. Ugyanígy fazekasmesterekre is, fafaragókra, keramikusokra, hogy ezek a régi mesterségek ne haljanak ki, ne felejtődjenek el, hiszen remekművet alkotnak és művelésük nem csak szakma, hanem hobbi is” – mondta Árva-Nagy Sándorné.

 

 

Az igazgatónő hozzátette, a felnőttek is dönthetnek úgy, hogy visszaülnek az iskolapadba és elsajátítanak még egy szakmát – a szakképzési centrum az ő jelentkezésüket is várja. Az résztvevők kézműveskedhettek, marcipánformázó versenyt láthattak, de a cukrász tanulók süteményeit is meg lehetett kóstolni.

 

 

„Megismerhettük, hogy a corvinos diákok milyen ügyesek és a tanárok is milyen jól együttműködnek. Sok finomságot lehet kóstolni, meghallgattuk Pál Dénest, ahogy énekel, de a kóstolás a legfontosabb szerintem” – fejtette ki Oláhné Kincses Ildikó.

 

 

Az interaktív programok közül a legó-robotok voltak a legnépszerűbbek. Sokan érdeklődnek az informatika iránt, ugyanis ebben látják a jövőt.

 

 

„A technológia nagyot fejlődött ahhoz képest, hogy én ebben a világban nőttem fel. A telefonon nem is tudtam, hogy ilyen alkalmazások is vannak” – mondta Vízhányó Norbert.

 

 

Míg az informatika inkább a fiúkat vonzza, a lányokról sem feledkeztek meg a szervezők – kozmetikusok és sminkesek is várták az érdeklődőket.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: