Online adás
2019. március 25. Hétfő - Irén napja van

Jótékonysági koncerten lépett fel a Giovani Artisti a Református Ótemplomban

2018. április 16.
Jótékonysági koncerten lépett fel a Giovani Artisti a Református Ótemplomban

Az est bevételét a zeneiskola alapítványa javára ajánlották fel. A befolyt összeget táborok szervezésére, illetve a gyerekek versenyeztetésére használná fel az intézmény.

A Giovani Artisti adott jótékonysági koncertet a Református Ótemplomban a hétvégén. A hangverseny bevételét a Hódmezővásárhely Művészeti Oktatásáért Alapítvány javára ajánlották fel. A vonósnégyes tagjai közül ketten jelenleg is a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola tanárai, de a másik két tag is tanított korábban az intézményben, ezért tartották fontosnak az iskola támogatását.

 

 

„A tanulóknak van szükségük támogatásra. Igaz a mondás, hogy az oktatásra bármennyi pénzt el lehet költeni. Ha sikerül valahonnan plusz forrásokat szerezni, amelyek a gyerekek tanulását segítik, azt mindig örömmel vesszük. Mindig szükség van a tehetséges gyerekek támogatására. Gondolok itt táborok szervezésére, akár fellépések szervezésére, akár a gyerekek versenyekre való eljuttatására” – mondta Vágó János, az est egyik fellépője, a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

 

 

Az esten a Giovanni Artisti produkciója vendégfellépők játékával is kiegészült, fuvolát, klarinétot és két kürtöt is kísért a vonósnégyes. Az ótemplomi koncerten fellépett Vágó János is.

 

 

„Mindenki ismeri Mozart: Kis éji zene című művét. Ezt kamarazenekarra írta Mozart, de vonósnégyessel is el lehet játszani. Ezen kívül Schubert-műveket lehet hallani, Mozart: Á-dúr klarinét kvintettjét fogják játszani, Zoltán Péter kollégánk lesz a szólista. Játsszák Mozart: Fuvola kvartett című művét is, Ruszkai Tamara lesz a szólista, ő fuvolista, mi pedig Beethoven egyik Sextettjét fogjuk játszani vonósnégyessel és két kürttel, Kálmán János kollégám fog velem együtt közreműködni” – tette hozzá Vágó János.

 

 

A Református Ótemplom különleges helyszínt adott a koncertnek, amely azért is jelentett kihívást a zenészek számára mert egészen mást hangzást lehetett elérni a régi épület akusztikájának köszönhetően.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: