Online adás
2019. január 21. Hétfő - Ágnes napja van

Nagy sikert aratott a Diótörő a Varga Tamás diákjainak tolmácsolásában

2018. május 07.
Nagy sikert aratott a Diótörő a Varga Tamás diákjainak tolmácsolásában

Közel 300 gyermek részvételével mutatta be a Diótörő és Egérkirály című mesemusicalt a Varga Tamás Általános Iskola a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A nagy érdeklődésre való tekintettel háromszor is színpadra álltak a szereplők, hogy a darab üzenetét eljuttassák a közönséghez. Vagyis: veszekedés helyett szeretni kell egymást.

Hónapok óta - energiát és időt nem kímélve - próbáltak a Varga Tamás Általános Iskolába járó gyerekek, hogy a Diótörő és Egérkirály című mesemusicalt bemutassák a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Az intézmény az első csatát könnyen megnyerte, hiszen a szerzők - Szurdi Miklós, Szomor György és Valla Attila - hozzájárultak a darab színpadra állításához.

 

 

-Először a klasszikus változat is felmerült. Utána játszottunk el a gondolattal és rátaláltunk erre a mesemusicalre, ami persze sokkal közelebb áll a gyerekekhez, illetve kevesebb munkát igényelt így, hogy a szerzők hozzájárulásával előadhatjuk ezt a produkciót, aminek a szövegkönyvét és zenei anyagát is rendelkezésre bocsátották - mondta Farkas Zsuzsanna, a Varga Tamás Általános Iskola igazgatója.

 

 

Hofmann klasszikus történetét Sós Levente ismerte, viszont a musicalváltozatnak jobban örült, mert így táncos-énekes tudását is kamatoztathatta. Nem is akármilyen szerepben, hiszen ő bújhatott Diótörő bőrébe és ezzel élete első főszerepét alakíthatta.

 

 

-Nem nehéz eljátszani, de azt kell róla tudni, hogy van egy szerelme, Marika, és saját országát meg szeretné menteni az egerektől. Végül arra kényszerül, hogy le kell győznie az otthonát - hangsúlyozta Sós Levente, a Varga Tamás Általános Iskola tanulója.

 

 

Leventén kívül közel 300 diákot sikerült megmozgatnia a rendezőnek. Koczka Ferenc, a Szegedi Nemzeti Színház karnagya már korábban is dolgozott együtt a Varga Tamás Általános Iskolával, ezért jól tudta, hogyan kell a gyerekek adottságait kiaknázni és egy örökérvényű üzenetet eljuttatni a közönségnek a mese varázslatos nyelvén.

 

 

-Szeretni kell egymást, szeretni kell embertársainkat, békében-boldogságban élni és nem veszekedni, csatározni, harcra hívni egymást, hanem a jót meglátni mindenkiben - mondta Koczka Ferenc rendező.

 

 

A rendező munkáját az iskola pedagógusai is nagyban segítették, akik a produkcióban is szerepeltek, ezzel is megkoronázva a közösség élményét és a darab sikerét.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: