Online adás
2019. január 21. Hétfő - Ágnes napja van

Ismét elfogadták a hódmezővásárhelyi önkormányzat költségvetésének módosítását

2018. május 11.
Ismét elfogadták a hódmezővásárhelyi önkormányzat költségvetésének módosítását

A büdzsé minden érintett soráról név szerint szavazva ismét elfogadta ahódmezővásárhelyi közgyűlés az önkormányzat költségvetésének módosítását csütörtöki rendkívüli ülésén a hódmezővásárhelyi közgyűlés.

A rendelet módosítását - amely 900 millió forintot csoportosít át a költségvetésen belül annak érdekében, hogy megkezdődhessen az elhanyagolt hódmezővásárhelyi belterületi utak felújítása - a testület április 26-án egyszer már elfogadta. Márki-Zay Péter (független) polgármester azonban módosításokkal ismételten beterjesztette a javaslatot. A város vezetője a költségvetésen belüli átcsoportosításoknak a tervezetthez képest jelentős módosítását javasolta, úgy, hogy a többi közt ne csökkenjenek a városüzemeltetésre és kulturális célokra szánt források.

 


Hegedűs Zoltán, a Fidesz-frakció vezetője kifogásolta, hogy a képviselők csupán néhány órával a közgyűlés előtt kapták meg a polgármesteri javaslatot, amelyhez nem csatolták a könyvvizsgálói véleményt sem. A pénzügyi bizottság a többi bizottsággal együttes ülésén nem tárgyalta a polgármester által készített tervezetet, így azt nem lehetett volna beterjeszteni. A képviselők ezért végül ezt a javaslatot nem tárgyalták.

 


A vita során Kis Andrea (MSZP) alpolgármester azt mondta, az út- és járdafelújítás céljaival a városvezetés maximálisan egyetért, legfeljebb a megvalósítás ütemezésében van vita. A költségvetés módosítását a közgyűlés többségét alkotó Fidesz-frakció tagjai támogatták, az MSZP és a Jobbik jelenlévő képviselői, valamint a polgármester nemmel szavazott.

 


A közgyűlés az április 26-ai ülés után ismét döntött a költségvetés végrehajtásáról szóló rendeletet módosításáról is, és megvonta a polgármester azon jogkörét, hogy 100 millió forint összeghatárig előirányzat-módosítást és -átcsoportosítást hajtson végre az önkormányzat büdzséjében.

 

MTI

Fotó:Promenád.hu

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: