Online adás
2019. január 21. Hétfő - Ágnes napja van

A pénteki Országgyűlés szavazott: tíz minisztérium kap helyet a leendő kabinetben

2018. május 11.
A pénteki Országgyűlés szavazott: tíz minisztérium kap helyet a leendő kabinetben

Az Országgyűlés pénteken elfogadta a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényt, amelynek értelmében a negyedik Orbán-kormányban tíz tárca működik majd.

Az előterjesztését 127 igen szavazattal, 35 nem ellenében fogadta el a parlament.

 

A jogszabály alapján a leendő kabinet tíz tárcája a következők lesznek: Agrárminisztérium, Belügyminisztérium, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Honvédelmi Minisztérium, Igazságügyi Minisztérium, Innovációs és Technológiai Minisztérium, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Pénzügyminisztérium Miniszterelnökség. Ezen felül politikai munkaszervezetként fog működni a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

 


Az előző kormányzati ciklusban ugyancsak tíz minisztérium működött, de néhány esetben más elnevezéssel és felosztásban. A benyújtók hangsúlyozták, hogy hatékony és gyors reagálású kormányra van szükség, mert a világban percek alatt olyan változások mennek végbe, amelyek „mindannyiunk életét érintik”.

 

Vannak ilyen kihívások a biztonság területén és a gazdasági életben is, ezért a kormányzati struktúrában kiemelt szerepet kapnak a nemzetbiztonsági kérdések, valamint az újítás és az innováció.

 

 

 

Fotó: parlament.hu

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: