Online adás
2019. január 21. Hétfő - Ágnes napja van

Az őstermelőknek május 22-e az adóbevallás határideje

2018. május 15.
Az őstermelőknek május 22-e az adóbevallás határideje

A NAV az idei évben az áfa fizetésre kötelezett magánszemélyeknek és őstermelőknek is elkészítette a bevallástervezetét. Nekik még egy hetük van arra, hogy jóváhagyják vagy szükség esetén kiegészítsék a dokumentumot.

Amennyiben nem felel meg az adózó számára a NAV által elkészített bevallástervezet, abban az esetben bevallási nyomtatványt, azaz a 17 SZJA nyomtatványt kell kitölteniük, melyet Ügyfélkapun keresztül is beküldhetnek. Illetve a megkapott tervezetet módosíthatják, kiegészíthetik az őstermelésből származó bevétel, költség és jövedelem adatokkal.

 

„Az őstermelőknél és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknél nem válik végleges bevallássá a NAV tervezete. Ugyanis lehetnek olyan jövedelmek, melyekről a NAV-nak nincsenek adatai. Ezért nekik ki kell egészíteniük az elkészített tervezetet. Vagy önállóan bevallást kell készíteniük május 22-ig” – nyilatkozta Híres-Pestuka Gabriella, a NAV ügyfélkapcsolati osztályvezetője.

 

Ha az őstermelő nem készít saját bevallást, nem egészíti ki, nem módosítja a NAV által elkészített bevallástervezetét, akkor május 22-e után felszólítást kap. A felszólítást követően 15 nap áll rendelkezésére, hogy pótolja a hiányosságokat.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: