Online adás
2019. január 21. Hétfő - Ágnes napja van

Cseri Tamás: van pénz, mégsem költ a hivatal városüzemeltetésre

2018. május 16.
Cseri Tamás: van pénz, mégsem költ a hivatal városüzemeltetésre

Egyre több lakossági panasz érkezik, melyek szerint a város közterei és a játszóterek elhanyagoltak. Mindenhol burjánzik a gaz, és bár van pénz az önkormányzat számláján, nem lehet tudni, miért nem költenek városüzemeltetési feladatokra.

A város központjában található Szegfű utcán lábszárközépig ér a gaz, és kidőlt oszlopok betonelemei miatt már nem merik a szülők a játszótérre vinni gyermekeiket. Márki-Zay Péter polgármester ezekkel a városüzemeltetési ügyekkel kapcsolatban financiális problémákra hivatkozik. Cseri Tamás képviselő szerint viszont a város számláin jelenleg is 1,2 milliárd forint áll rendelkezésre, melyből orvosolni lehetne a gondokat.

 

„Polgármester úr vagy még nem látja át a hivatal működését és nehezére esik megszervezni a város üzemeltetésének feladatait, vagy esetleg nem is érdekli. Vagy pedig van egy sokkal rosszabb és félelmetesebb feltételezés, mely szerint direkt csinálja ezeket a problémákat, azaz generálja. Hódmezővásárhelynél a problémákat nem megoldja, hanem generálja azokat. Mellyel gyakorlatilag egy politikai harcot űz a képviselőtestület ellen, melyben a város lakóit túszként tartja foglyul. Egy olyan politikai utat választott, melyben az a szlogen, hogy „Minél rosszabb, annál jobb.” . Minél több problémát tud ráverni a képviselőtestületre, annál nagyobb feszültséget tud szítani a városban. Ez később egyre nagyobb támogatást tud számára generálni”– nyilatkozta Cseri Tamás önkormányzati képviselő.

 

A képviselő szerint a kampány már lezárult, ezért nem kellene tovább folytatni azt a fajta politikai játszmát, mely már régóta tart. Nem azzal kellene foglalkoznia a polgármesternek, hogy kinek miként lehet ártani, jó hírén csorbát ejteni, hanem Hódmezővásárhely lakóinak az érdekeit kellene nézni. A várost vinni kell és az üzemeltetés problémáit szükséges lenne megoldani, mely a városvezető feladatai közé tartozik – zárta gondolatait Cseri Tamás.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: