Online adás
2019. január 21. Hétfő - Ágnes napja van

Márki-Zay Péter: mindenkinek jut munkahely Vásárhelyen

2018. május 16.
Márki-Zay Péter: mindenkinek jut munkahely Vásárhelyen

Márki-Zay Péter a térség vállalkozásainak fejlesztéséről, a tram-train által is megerősítendő egységes agglomeráció gazdaságának fellendítéséről, a települések együttműködéséről egyeztetett tegnap Botka Lászlóval, Szeged első emberével és Molnár Áronnal, Algyő polgármesterével – mondta a városvezető a Vásárhelyi Televízió stúdiójában. A beszélgetés során arról is szó esett, hogy kedvező munkaerőpiaci helyzetben van a város, az elmúlt évek eredményeinek köszönhetően mindenkinek jut munkahely, ami nem csak a fejlesztéseknek kedvez, de a helybenmaradást is elősegíti.    

Márki-Zay Péter nyilatkozatában úgy fogalmazott: Munkahely már van bőven Hódmezővásárhelyen. Szerinte a külföldön dolgozó vásárhelyiek hazacsábítása és az itthon dolgozó fiatalok helyben tartását a kialakult helyzet nagyban segítheti. 

 

- A Villeroy&Boch-nál jártam ma délelőtt. Ott is nagyon nagy szeretettel várják a hódmezővásárhelyi dolgozókat, hiszen most is Szerbiából és Ukrajnából tudnak csak munkavállalókat felvenni. Az itteni bérek ráadásul az országos átlagnál is kedvezőbbek, tehát van munkahely Hódmezővásárhelyen mindenkinek. Ha a vállalkozását is haza hozza valaki, akkor igenis lehet boldogulni Vásárhelyen – mondta Márki-Zay Péter.

 

A polgármester arról a tegnapi nagy média visszhangot kapott hírről is beszélt, miszerint Hódmezővásárhelyen ebédelt Botka László. Szeged szocialista városvezetője többek között Márki-Zay Péterrel és Molnár Áronnal, Algyő polgármesterével találkozott a Kispiac étteremben.

 

- A térség gazdasági fejlesztése és tapasztalatcsere volt a téma. Őket az Ipari park és a tram-train kiépítése és a munkaerőfejlesztés érdekelte, engem - nem tagadom - a finanszírozás megoldása még ennél is jobban érdekelt. Mint ahogy ezt említettem, nekünk a belügyminisztériumi támogatásokkal kell elszámolnunk. Ezekből vissza kell fizetnünk. Én ezt a visszafizetést akarom csökkenteni. Az elmúlt egy hétnek ez volt a kiemelt prioritása számomra. Én abban kértem az ő tanácsukat, segítségüket, hogy ilyen helyzetben mit lehet, mit érdemes tenni. Milyen utat lehet bejárni, hova lehet pályázni, hol lehet pénzt megtakarítani. Engem nyilván ez a pénzügyi vonal érdekelt. Őket érthető módon a fejlesztés, fejlődés, a tram-train projekt előrehaladása érdekelte – tette hozzá a polgármester.

 

Márki-Zay Péter a stúdióbeszélgetés alkalmával szót ejtett még többek között városszépítő akciójáról, Hódmezővásárhely klímavédelmi célkitűzéseiről, a strand egykori kempingjének visszaállításáról is.  

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: