Online adás
2019. január 21. Hétfő - Ágnes napja van

Szabó Bálint: Márki–Zay Péter kiengedte a szellemet a palackból...

2018. június 11.
Szabó Bálint: Márki–Zay Péter kiengedte a szellemet a palackból...

Nagy port kavart Sz. Márton, Márki-Zay Péter polgármester fotósának, a közösségi portálon tett obszcén kommentárja. Az ügy kivizsgálása érdekében, valamint a károsultak védelmében Szabó Bálint jogász sajtótótájékoztatóján elmondta, hogy a hozzászólása kimeríti a gyűlöletbeszéd büntetőtörvénykönyvi tényállását. 

Szabó Bálint a K’Art károsultak jogi képviselője mai sajtótájékoztatóján Márki-Zay Péter polgármester fotósának pozíciójából való azonnali eltávolítását indítványozta, valamint azt, hogy a városvezető határolódjon el az ominózus kijelentéstől.

 

 

Az ügyvezető kiemelte, hogy hatvan károsulttal szemben, akik tisztességes munkával fölépítettek Hódmezővásárhelynek egy sportcsarnokot, egy ilyen durva kijelentést tenni nem csak gyalázatos, hanem vérlázító és visszautasítandó. Véleménye szerint a szellemet vissza kell zárni a palackba, melyet a polgármester a választási kampánya során szabadjára engedett, mielőtt még nagyobb károkat okoz.

 

 

„Márki-Zay Péter polgármester fotósa azt üzente a K’Art károsultaknak: „Rohadjatok meg.”. Azt gondolom, hogy ezzel a kijelentéssel Márki-Zay Péter átlépett egy olyan határt, melyet nem engedhetünk meg, hogy bárki Magyarországon átlépjen. Hiszen ezzel a gyűlöletbeszédnek olyan fokára értek, amelyben akár egzisztenciálisan, akár morálisan is meg akarják semmisíteni a károsultakat- hangsúlyozta Szabó Bálint.

 

 

A jogász hozzátette, hogy gyűlöletbeszéd ellen olyan módon lehet küzdeni, hogy az érintettek és a közszereplők elhatárolódnak a sértő kijelentésektől. Ezért a mai napon az MSZP, a Jobbik és a Fidesz-KDNP helyi frakcióinak képviselőihez fordul annak érdekében, hogy határolódjanak el Sz. Márton kijelentésétől.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: